Луценко програв апеляцію

22 листопада 10:14

Апеляційний суд підтвердив вирок Печерського райсуду у справі Луценка, пов'язаній з розслідуванням отруєння Ющенка.

 

Апеляційний суд підтвердив вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку у справі про стеження при розслідуванні отруєння Віктора Ющенка.

«Колегія суддів визначила вирок ... залишити без змін, а апеляцію без задоволення», - сказав головуючий суддя Олег Присяжнюк.

Суддя зачитав тільки резулятивну частину рішення. Повне рішення суд оголосить 29 листопада. Присяжнюк уточнив, що один із суддів висловив особливу думку щодо вироку. Разом з тим він не назвав імені судді, який не погодився з рішенням.

Таким чином, Київський апеляційний суд залишив без змін рішення Печерського райсуду.

Захист Луценка вже заявив, що подасть касацію на рішення Апеляційного суду.



Нагадаємо, 17 серпня Печерський райсуд Києва визнав Юрія Луценка винним у службовій недбалості при проведенні оперативно-розшукових заходів в епізоді у справі про отруєння Ющенка (що стосується продовження стеження за водієм колишнього заступника голови СБУ) і засудив його до 2 років обмеження волі.

Раніше, 27 лютого, суд визнав Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зараз колишній глава МВС відбуває покарання в Менській колонії Чернігівської області. На розгляд апеляції він був доставлений до Києва. !zn

Читайте також:

Луценко закликав опозицію до нового Майдану

Захист Луценка покладає останню надію на Євросуд

Луценко не буде балотуватися в президенти у разі дострокового звільнення

Луценко хоче суду над Печерським судом