Луценко пояснив, для чого всі президенти України намагалися переписати Конституцію

28 червня 09:09

Екс-глава МВС Юрій Луценко вважає, що прагнення кожного президента, що приходить до влади, внести зміни до Конституції обумовлені тим, що політики намагаються пояснити провали влади, яку очолюють.

 

З дивовижною послідовністю кожен український президент через деякий час після свого обрання починає кампанію зі зміни Конституції. Про це заявив екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, повідомляє прес-служба «Народної самооборони».

«Так було за Кучми, за Ющенка, так триває і за Януковича... Чим викликана така наполегливість українських керівників в цьому напрямку? Чому вони не можуть виконувати свої функції гаранта Конституції, а постійно намагаються змінити її?», - запитує політик.

На його думку, цьому є дві причини. «Перша з них - вузька, персональна. Іграми навколо Конституції українські президенти намагаються пояснити провали влади, яку очолюють. Так звана адміністративна реформа призвела до того, що витрати на чиновницький апарат склали 16,8 млрд грн, а всі соцвиплати населенню - 14 млрд грн!», - заявив Луценко.

«Так звана пенсійна реформа, яка повинна зменшити дірку у Пенсійному фонді, призвела до підвищення пенсійного віку українським жінкам, знищення пільг за вислугою років тощо. «Драконівськими заходами» ця діра збільшилася з 30 мільярдів за Тимошенко до 65 мільярдів - за Януковича», - зазначає він.

Крім того, Юрій Луценко вважає, що «медична реформа на ділі означає тільки знищення і так слабкіої мережі райлікарень і ФАПів. Земельна реформа без маскувань є скупівлею національного багатства за безцінь».

«У критичних умовах виборчої кампанії влада згадала про ще одну пісню трутнів з президентськими повноваженнями. Тепер для «поліпшення нашого життя вже сьогодні», виявляється, треба переписати Конституцію. Бажано так, щоб ніяких виборів у народу вже не було», - заявляє він.

Також він наводить історію закону про недопущення подвійного оподаткування з Республікою Кіпр. «У ньому говориться, що наші олігархи, які господарюють в Україні, але тримають банківські рахунки на Кіпрі, мають право платити податки тільки в одній країні - в Україні (де податок на прибуток 30%), або на Кіпрі (де цей податок близько 3 %). Цей закон намагалися скасувати в українському парламенті разів двадцять. Як результат - з України щорічно виводяться в офшорні зони понад 200 млрд грн», - обурений він.

Тому, на думку Луценка, перед виборами і «загострюється бажання великого капіталу переписати українську Конституцію. Так робило оточення Кучми в 2004 році, так намагаються робити і придворні мільярдери Януковича».

Читайте також:

Лише кожен восьмий українець вірить, що нова Конституція поліпшить ситуацію в країні

Опозиція запропонувала створити в Раді спецкомісію для захисту конституційного ладу

Зміни до Конституції будуть приймати на референдумі