Луценко передав на волю зшиті власноруч агітаційні рукавиці

17 вересня 10:26

Дружина Юрія Луценка презентувала перші рукавиці, зшиті ним у колонії. Напис на рукавицях "Україна у твоїх руках!", було зроблено на прохання Луценка вже після того, як він їх передав.

 

У Львові під час народного віче дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина презентувала перші рукавиці, виготовлені ним у Менській колонії, з написом «Україна у твоїх руках».

Виступаючи на віче, Луценко заявив: «Мій чоловік сьогодні знаходиться у колонії, у повній ізоляції від світу. Він позбавлений права спілкуватися з адвокатами, рідними, друзями. Але має роботу і швейну машинку. Ці рукавиці від Луценка - це сигнал всім українцям - взяти контроль над державою у свої руки, міцно стиснути кулаки і побороти злочинний режим, який панує 2,5 роки на нашій землі. Ув'язнений, але нескорений, Луценко звертається до всіх і кожного - не мовчіть, дійте, завойовуйте свободу для себе та своїх дітей».

Прес-секретар Луценка Лариса Сарган у коментарі повідомила, що напис на рукавицях "Україна в твоїх руках!", виготовлених з брезенту, було зроблено на прохання Луценка вже після того, як він їх передав з колонії.

Нагадаємо, 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Юрія Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд визнав Луценка винним у перевищенні повноважень при прийомі на роботу свого водія, нарахуванні йому завищеної зарплати і наданні квартири, а також у розтраті бюджетних коштів на святкування Дня міліції. Досудове слідство в кримінальній справі стосовно екс-глави МВС і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитків у розмірі більше 970 тисяч гривень.

3 липня Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка - він був проведений з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод (право на свободу та особисту недоторканність). Крім того, Європейський суд визнав порушення статті 18 Конвенції з прав людини в справі Луценка. Фактично це означає, що екс-міністра визнано політичним в'язням.

17 серпня Печерський районний суд визнав винним екс-главу МВС України Юрія Луценка в недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів стосовно водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка та засудив до 2 років обмеження волі. !zn

Читайте також

Луценко впевнений, що після двох судимостей все тільки починається

Луценка покарають за довгі розмови по зламаному телефону

Луценку в колонії забороняють говорити про політику