Луценко навчав англійської свого відповідача в американському суді - прокурора Зінченка

07 лютого 10:59

Юрій Луценко почав відповідати на запитання прокурора Євгена Зінченка, на якого подав позов до американського суду, англійською мовою. Суддя Сергій Вовк розсміявся і пішов на п'ятихвилинну перерву. Є проблеми з внесенням до протоколу тексту іноземною мовою.

 

У Печерському суді Києва колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, який подав позов до американського суду проти керівників Генеральної прокуратури України, почав відповідати на запитання прокурора Євгена Зінченка англійською мовою. Прокурор - один з відповідачів за позовом в американському суді.

Після того як в суді свої запитання Юрію Луценку поставили прокурори Дмитро Лобань і Віктор Клименко, суд передав слово Євгену Зінченку. Він зазначив, що Юрій Луценко неодноразово говорив, що святкування Дня міліції проходило згідно з указом президента. Євген Зінченко запитав, чи було передбачено цим указом, що заходи повинні проводитися у Палаці Україна.

"Honorable sir, answering your question, I can mention...", - почав Юрій Луценко. Присутні і судді розсміялися. Прокурор Дмитро Лобань обурився, що Юрій Луценко повинен давати відповіді державною мовою. Суддя Сергій Вовк нагадав Юрію Луценку, що мова, якою ведеться протокол засідання - українська.

Стримуючи сміх, Сергій Вовк оголосив технічну перерву на 5 хвилин.

Коли засідання продовжилося, Сергій Вовк звернувся до Юрія Луценка: "Є деякі проблеми з внесенням до протоколу тексту іноземною мовою".

"Добре, я повторю. Укази президента не вказують і не можуть вказувати місце проведення урочистих заходів", - сказав він.

Як писало ZN.UA, відповідачам в американському суді у справі Юрія Луценка, починаючи від вищого керівництва Генпрокуратури, у гіршому для них випадку - теоретично - може значно звузити свободу їхнього пересування, обмеживши закордонні вояжі країнами, де не визнаються судові рішення США. !zn

Читайте також:

Американський суд прийняв до розгляду справу Луценка і призначив «правильного» суддю


Справа Луценка у США: Керівництву ГПУ загрожує обмеження свободи пересування

Луценко: Янукович просив мене не пресувати кримського кримінального авторитета

Хорошковський, Бойко і Пшонка відповідатимуть перед Тимошенко в американському суді