Луценко на суді просить не знущатися над його сім'єю

08 серпня 11:17

Екс-міністр МВС Юрій Луценко не сподівається вийти з СІЗО і просить не знущатися над його родиною. Про це заявив він сам на суді.

 

«Свій виступ в суді екс-міністр почав з того, що, мовляв, в Україні коїться повне беззаконня. «Влада хоче, щоб лідери опозиції сиділи!», - обурювався Луценко, маючи на увазі себе і Юлію Тимошенко. Потім перейшов до звинувачень на адресу прокурорів, нагадав їм, що нікуди не зник, хоч і «були варіанти», і заявив, що вже не сподівається, що його випустять із СІЗО, тільки просить не знущатися над його родиною. Зрештою, Луценко розійшовся настільки, що жбурнув на підлогу Кримінально-процесуальний кодекс, а коли повз його клітку до виходу проходили прокурори, він кожному з них закричав: «Наступного разу я плюну в твою морду!», - пише газета «Сегодня».

Журналістам екс-міністр розповів, що у СІЗО познайомився з домушником (злодій, який грабує квартири), і роздав арештантам олівці і ручки, які йому прислали з Америки.

Тим часом, захисник екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка Ігор Балик знову просить звільнити свого підзахисного з-під варти. В якості аргументації такого клопотання захисник назвав знаходження Ю.Луценка під арештом протягом 7 місяців без законних підстав.