Луценко: Мої конвоїри прекрасно розуміють, що міліція сьогодні не займається злочинністю

25 жовтня 05:58

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, якого утримують у Лук'янівському СІЗО, вважає, що персонал ізолятора і конвой розуміють його арешт як політичну розправу.

 

Про це Ю.Луценко заявив, відповідаючи на питання, як з ним поводиться конвой: як із підсудним або як з екс-міністром внутрішніх справ?

"Ставлення і персоналу СІЗО, і конвою - виключно позитивне. Звичайно, вони виконують свої функції, але все ж не приховують, що розуміють мій арешт як політичну розправу над опонентом", - сказав екс-міністр.

За словами Ю.Луценка, працівники міліції ще бачать різниці між завданнями, які виконувало МВС за його керівництва, і має виконувати сьогодні.

"Хто-хто, а вони добре відчули сумне правило: якщо організовану злочинність очолюють керівники правлячої партії, міліція потрібна лише для розгону демонстрацій і арешту опозиції", - зазначив Ю.Луценко.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва з кінця травня розглядає справу Ю.Луценка, якого Генеральна прокуратура, серед іншого, звинувачує в незаконному оформленні на роботу до міністерства свого водія Леоніда Приступлюка і в порушеннях, пов'язаних з наданням квартири і нарахуванням йому пенсії.

Ю.Луценка було затримано 26 грудня 2010 року. Його утримують у Лук'янівському СІЗО.

За даними Генпрокуратури, Ю.Луценку інкримінується заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, і зловживання владою, здійснене співробітником правоохоронного органу.