Луценко допускає, що на нього заведуть нові справи

05 березня 09:09

Екс-голова МВС не виключає, що проти нього буде порушено нові кримінальні справи. Луценко зазначив, що намагатиметься залишитися у колонії людиною.

 

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко допускає порушення нових кримінальних справ проти нього.

«Підозрюю, що влада дуже образилася на мої, як завжди, жорсткі оцінки, висловлені в останньому слові. Тому я не виключаю нових кримінальних справ і термінів», - цитує слова Луценка Коммерсант-Украина.

Він не виключає, що після розгляду апеляційної скарги на його вирок, швидше за все, його буде направлено для відбування покарання до колонії для колишніх співробітників правоохоронних органів у Чернігівській області.

«Не знаю, які там умови і як мене зустрінуть ті, кого було засуджено за матеріалами Служби внутрішньої безпеки Міністерства внутрішніх справ. Буду жити, як усі, і буду намагатися залишитися людиною», - підкреслив він.

Луценко зазначив, що ветерани МВС запропонували його дружині компенсувати за нього збитки на суму 642 тис. гривень, завдані, згідно з вироком, в ході святкування Дня міліції у 2008-2009 роках.

За словами екс-міністра, йому дуже приємний такий жест колишніх співробітників міліції - людей, заради яких він працював на міністерській посаді. Луценко додав, що в даний момент він думає над цією пропозицією, оскільки самостійно не може виплатити таку суму.

Нагадаємо, 27 лютого Печерський районний суд визнав винним екс-главу МВС України Юрія Луценка у перевищенні повноважень при прийомі на роботу свого водія, нарахуванні йому завищеної зарплати та наданні квартири, а також у розтраті бюджетних коштів на святкування Дня міліції у 2009 році, і засудив до 4 років. !zn

Читайте також:

Європейський суд з прав людини 17 квітня розгляне скаргу Луценка на арешт

Судді Луценка загрожує 5 років в'язниці

Луценко поскаржився до Європейського суду на катування в Лук'янівському СІЗО