Луценка з лікарні повернули в СІЗО

20 квiтня 09:45

На сьогодні стан Луценка оцінюється як задовільний. Згідно з медичними висновками, гепатиту С в екс-міністра не виявлено.

 

Екс-глава МВС Юрій Луценко 20 квітня був доставлений з Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги в Київське СІЗО, повідомляє Державна пенітенціарна служба України.

"Згідно з висновком лікарів, за час перебування в цій лікарні Луценка було всебічно обстежено висококваліфікованими лікарями різного профілю, він пройшов низку інструментальних та лабораторних досліджень. Згідно з медичними висновками, лікарі підтвердили раніше встановлені комісією фахівців МОЗ діагнози. Гепатиту С у Луценка не виявлено, і раніше виявлено не було ", - заявили у прес-службі.

На сьогоднішній день стан Луценка оцінюється як задовільний, а у порівнянні з травнем минулого року, коли він знаходився в цій же лікарні на обстеженні і стаціонарному лікуванні, лікарі відзначають поліпшення стану його здоров'я.

За висновком медиків, Луценко може брати участь у слідчих та судових діях, і спеціалізованого стаціонарного лікування поки не потребує, відзначили у пенітенціарній службі.

Лікарі запевняють, що стан здоров'я Луцена за час перебування у СІЗО навіть покращився

Нагадаємо, раніше дружина Луценка заявила, що у вересні 2011 року при аналізі крові у її чоловіка був виявлений вірусний гепатит "TTV" і ця інформація була прихована від нього Державної пенітенціарної службою.

У пенітенціарній службі у свою чергу заявили, що ця інформація не відповідає дійсності, а вірус гепатиту TTV не є інформативним у багатьох країнах Європи і Росії. Без наявності гепатиту А, В і С він неінформативний.

27 лютого Печерський районний суд Києва засудив Луценка до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд визнав його винним у здійсненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 365 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

Крім того, варто нагадати, що стосовно екс-глави МВС порушено ще одну кримінальну справу - за нецільове використання коштів під час святкування Дня міліції у палаці «Україна».

Апеляційний суд Києва має розглянути апеляцію на вирок Печерського суду 15 травня. !zn

Читайте також:

Кабмін просить Європейський суд визнати справу Луценка неприйнятною для розгляду

Дружина Луценка не виключає, що цироз печінки у її чоловіка може перерости у рак

У пенітенціарній службі і Київському СІЗО запевняють, що Луценко на гепатит не хворий

Пенітенціарна служба: Німецький омбудсмен залишився задоволений побаченим у СІЗО