Луценка в суді допитають 17 липня

13 липня 13:45

Не дивлячись на прохання Юрія Луценка не призначати наступне засідання суду на вівторок, тому що у нього на цей день заплановані медичні процедури, суддя все-таки призначила його на цей день.

 

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Печерський райсуд Києва буде допитувати у справі про незаконне стеження наступного вівторка, 17 липня. Відповідне рішення про оголошення перерви у судовому засіданні прийняла головуюча у судовому процесі суддя Ганна Медушевська.

Слід зазначити, що перед цим Луценко на запитання судді про згоду на оголошення перерви в судовому засіданні відповів, що йому байдуже, сьогодні чи завтра вранці суд продовжить засідання. «Я лише прошу, щоб не призначали на вівторок, оскільки у вівторок мені передбачено надання медичної допомоги, тому що сьогодні ці процедури були неможливі завдяки суду», - сказав Луценко.

При цьому він зазначив, звертаючись до Медушевської, що в разі ненадання медичної допомоги він може не дочекатися вироку або ж суду доведеться привозити з Харкова «Юлину скляну квітку».

Вислухавши доводи Луценка, суддя, тим не менше, постановила призначити судове засідання на 9 годин 15 хвилин 17 липня.

Як повідомлялося, сьогодні, 13 липня, суд у справі Луценка про організацію незаконного стеження перейшов до допиту підсудних. Першим Печерському райсуду Києва дав свідчення екс-співробітник Департаменту кримінального розшуку МВС Олег Павленов, потім - його колега Володимир Тарасенко.

Луценку висунуто звинувачення за ч. 3 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) під час розслідування справи про отруєння Ющенка. Суть зловживань, які інкримінуються екс-міністру, зводиться до того, що він, а також Тарасенко та Павленов (обидва працювали в Департаменті карного розшуку МВС), в рамках розслідування справи про отруєння Ющенка нібито незаконно продовжили до 18 місяців оперативно-розшукову справу (ОРС) щодо Валентина Давиденка, колишнього водія екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка. Відкриття цієї ОРС дозволяло вести стеження за Давиденком і прослуховувати його телефонні розмови, що «завдало істотної шкоди правам, свободам та інтересам Валентина Давиденка», говориться в обвинувальному висновку.
Цей епізод справи екс-міністра був виділений в окрему справу 21 січня 2012 року. !zn

Читайте також:

Луценку помстився міліціонер, звільнений за хабар, - підсудний

Луценко невинний, ми лише виконували свою роботу, - підсудний

Дружина Луценка не збирається віддавати конфісковане судом майно «просто так»

Суд направив у прокуратуру вимогу Луценка притягнути Кузьміна до кримінальної відповідальності