Луценка в колонії забезпечать кімнатою відпочинку і майстернею

30 серпня 17:32

Як повідомили в ДПтС, в Менській колонії Луценко буде утримуватися в блочному приміщенні з ще 3-4 іншими спеціально підібраними ув'язненими. Буде передбачена спальня, кімната для відпочинку, кухня, майстерня для роботи, душова.

 

Екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка етапують до Менської виправної колонії № 91 Чернігівської області для відбування покарання найближчим часом, повідомили в Державній пенітенціарній службі України.

"Луценко через кілька днів буде етапований у Менську колонію ... Очікується, що це відбудеться в кінці цього тижня або на початку наступного", - сказав у четвер, 30 серпня, помічник голови ДПтС Ігор Андрушко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

- Лутковська перевірила готовність «унікальної» Менської колонії до прийняття Луценка

Разом з тим, як цитує Андрушка інше агентство УНІАН, за його словами, в ДПтС ще не визначилися, коли етапувати екс-міністра.

"На сьогоднішній день ніяких рішень з цього приводу немає, питання не розглядалося ... Сьогодні-завтра закінчується термін подачі апеляції його адвокатами на вирок у другій справі", - сказав чиновник, нагадавши, що, за чинним законодавством, до розгляду апеляції засуджений повинен перебувати в СІЗО.

У свою чергу, адвокат Луценка Ігор Фомін припустив, що ДПтСУ може в будь-який момент відправити його в колонію. «Від них чого завгодно можна чекати. Вони для всіх це можуть зробити "сюрпризом": етапувати Луценка так само вночі, запхнувши в автобус, як і Тимошенко", - сказав Фомін.

- Почалася конфіскація майна Луценка: заберуть навіть бойлер і стільці

Зокрема, в пенітенціарній службі розповіли, в яких умовах буде знаходитися екс-глава МВС у колонії.

Так, Луценко перебуватиме в блочному приміщенні з 3-4 іншими спеціально підібраними ув'язненими.

"Луценко буде утримуватися в блочному приміщенні, де передбачена спальна кімната, кімната для відпочинку, кухня, майстерня для роботи, душова. В майстерні в разі потреби можна займатися різного роду роботою, наприклад, металообробкою, деревообробкою та ін", - відзначає Андрушко.

Він також підкреслив, що умови в Менській колонії відповідають всім необхідним нормам і стандартам: "кімнати просторі, є телевізор, холодильник, пральна машина і плитка. Є також двір для прогулянок".

Менська виправна колонія № 91 знаходиться в смт Макошине Чернігівської області. У колонії утримуються колишні співробітники правоохоронних органів: МВС, СБУ, митниці, судді. Раніше прес-служба пенітенціарної служби повідомила, що в Менській виправній колонії (№ 91) Чернігівської області готують місце для Луценка.

Нагадаємо, 27 лютого 2012 Печерський районний суд Києва визнав Юрія Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд визнав Луценка винним у перевищенні повноважень при прийомі на роботу свого водія, нарахуванні йому завищеної зарплати і наданні квартири, а також у розтраті бюджетних коштів на святкування Дня міліції. Досудове слідство в кримінальній справі стосовно екс-глави МВС і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитків у розмірі більше 970 тисяч гривень.

3 липня Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка - він був проведений з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод (право на свободу та особисту недоторканність). Крім того, Європейський суд визнав порушення статті 18 Конвенції з прав людини у справі Луценка. Фактично це означає, що екс-міністра визнано політичним в'язням.

17 серпня Печерський районний суд Києва визнав Ю.Луценка винним у халатності при продовженні оперативно-розшукових заходів стосовно водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка та засудив до 2 років обмеження волі.

Екс-міністра затримали 26 грудня 2010 року, звідтоді він перебуває в Київському СІЗО. !zn

Читайте також:

Етапування Луценко в колонію може зайняти кілька місяців

Колишні співробітники МВС повернули гроші, витрачені Луценком на День міліції