Луценка прооперують у приватній клініці за його рахунок

28 грудня 05:19

Екс-глава МВС Юрій Луценко погодився на операцію з видалення поліпа в кишечнику і буде прооперований на початку січня. Лікуватися Луценко він буде за свій рахунок в київській приватній клініці.

 

Екс-глава МВС Юрій Луценко погодився на операцію з видалення поліпа в кишечнику і ляже під ніж у перших числах січня. Про це повідомила прес-секретар «Народної самооборони» Лариса Сарган.

«Лікуватися Луценко буде за свій рахунок в київській приватній клініці. Операція дуже складна і небезпечна, після неї два тижні потрібно проходити реабілітацію щоб уникнути внутрішніх кровотеч», - цитує її слова Сегодня.

За її слова, мама Юрія Віталійовича свого часу померла від раку прямої кишки, і є ризик того, що це спадкове.

«Поки це доброякісна пухлина, 0,8 см в діаметрі, і вона дуже швидко росте. У клініці, де Луценко хоче робити операцію, сказали, що поліп 0,8 см вважається великим, операція може коштувати близько 20 тис. грн. Тюремники кажуть, що вже вирішують з лікарями організаційні питання», зазначила вона.

Нагадаємо, Державна пенітенціарна служба України інформує, що 17 грудня, засуджений Ю.Луценко у Менській виправній колонії (№ 91) був комісійно (11 висококваліфікованих лікарів) оглянутий спеціалістами МОЗ України.

За результатами медичного огляду члени комісії констатували задовільний стан засудженого.

Після спілкування з пацієнтом лікарями була рекомендована дієтотерапія, проведення одного з лабораторних досліджень, а також відкоректований медикаментозний курс.

Раніше лікарі Чернігівської обласної лікарні, де обстежували Луценка, діагностували у нього в кишечнику поліп.

Як повідомили представники пенітенціарної служби Луценко відмовився від поліпектомії (видалення поліпа - Ред.) і був етапований у Менську колонію, адже підстав для його подальшого перебування у стаціонарі, за висновком лікарів, немає.

У той же час, дружина Луценка заявляла про наміри отримати консультацію з питань діагнозу Луценка у лікарів у Києві. !zn

Читайте також:

Суд може достроково звільнити Юрія Луценка

Лікарі вважають, що Луценку не потрібна операція і радять сісти на дієту

Лікарі прийняли рішення оперувати Луценка