Лутковську звинуватили у приховуванні доходів

24 квiтня 08:54

Кармазін звинуватив кандидата в омбудсмени у приховуванні доходів. Депутат вимагає терміново зняти з розгляду кандидатуру Валерії Лутковської.

 

Депутат від НУНС Юрій Кармазін вимагає негайно зняти з розгляду кандидатуру на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської.

Він вважає кандидатуру Лутковської «несумісною з посадою омбудсмена», у зв'язку з «численними порушеннями законодавства України при наданні відомостей про доходи за 2011 рік, і введення народних депутатів в оману».

За інформацією депутата він звернувся з депутатською перевіркою до органів податкової адміністрації. Її результати свідчать, що Лутковська не вказала всіх доходів, які у неї були за 2011 рік.

За його словами, мова йде про десятки тисяч гривень. Через це, на переконання депутата, ця кандидатура розглядатися не може, «незважаючи на те, що зараз робляться шалені спроби її призначити, в тому числі, з боку міністра юстиції Лавриновича».

На думку Кармазіна, голосування у Верховній Раді щодо цієї кандидатури не повинно бути взагалі, «оскільки це передбачено законом про боротьбу з корупцією» - якщо людина подає дані, які не відповідають дійсності, приховує щось, ця кандидатура знімається з порядку денного.

Як повідомлялося, 12 квітня парламентський комітет з питань прав людини не підтримав кандидатуру Валерії Лутковської на пост уповноваженого Верховної Ради з прав людини

Як повідомлялося, під час голосування в Раді 15 березня жодна з двох кандидатур, запропонованих на пост омбудсмена, не набрала необхідної кількості голосів: Лутковська набрала 212 голосів депутатів при необхідних 226, а співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров - 134 голоси. Лутковську запропонувала на пост омбудсмена Партія регіонів, Захарова підтримували депутати опозиційних фракцій.

Пізніше Захаров повідомив, що не має наміру повторно балотуватися на посаду уповноваженого Ради з прав людини.

Опозиція вирішила висунути президента Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда-Україна» Катерину Левченко. Проте пізніше відмовилася надавати свою кандидатуру на голосування. !zn

Читайте також:

Опозиція відмовилася висувати кандидата на пост омбудсмена

Захаров відмовився вдруге балотуватися в омбудсмени

Лутковська відмовилася відповідати на питання депутатів про порушення прав Тимошенко і Луценка

Лутковська «цинічно обманює Європу» у справі Луценка, - Доній

Тимошенко вважає, що Лутковська не зможе однаково захищати права всіх громадян України