Лутковська «цинічно обманює Європу» у справі Луценка, - Доній

13 березня 14:30

Валерія Лутковська підготувала і направила зі своїм підписом до Європейського суду документ під назвою «Зауваження Уряду України у справі «Луценко проти України», в якому стверджує, що жодне право Юрія Луценка в ході судового процесу в Україні не було порушено, тому позов Луценка є абсолютно безпідставним. Опозиція вважає, що через це вона не може претендувати на посаду омбудсмена.

 

Уповноважений Уряду України в Європейському суді з прав людини Валерія Лутковська не має морального права претендувати на посаду омбудсмена. Про це заявив народний депутат від фракції «НУ-НС» Олесь Доній.

Як відомо, про намір підтримати Лутковську на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини заявили в Партії регіонів.

«Знаковим моментом в її «фаховості» є документ під назвою «Зауваження Уряду України у справі «Луценко проти України», підготовлений Лутковською та направлений за її підписом до Європейського суду з прав людини. Так ось, ця пані стверджує, що жодне право Юрія Луценка в ході судового процесу в Україні не було порушено, тому позов Луценка є абсолютно безпідставним», - наголосив Доній, якого цитує прес-служба «Народної самооборони».


/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
Соцмережі

«При тому, що багато правозахисних організацій визнали справи проти Тимошенко і Луценка політично вмотивованими, при тому, що провідні європейські політики та інтелектуали (зокрема і Вацлав Гавел та Адам Міхник) чітко вказали на всі ознаки наявності політичних репресій в цих справах, Валерія Лутковська цинічно обманює Європу про дотримання всіх прав і свобод Юрія Луценка. То яким правозахисником вона може бути після такої ганьби у справі Луценка? Валерія Лутковська однозначно встала на бік звинувачення, замість навіть ілюзорної об’єктивності натомість вона стала «рупором Прокуратури», - підкреслює народний депутат.

Доній закликав депутатів голосувати проти кандидатури Лутковської на посаду Уповноваженого ВР з прав людини, як особи необ’єктивної та залежної від влади.

Як повідомлялося, комітет Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин підтримав кандидатуру Євгена Захарова на посаду уповноваженого ВР з прав людини. !zn

Читайте також:

Тимошенко вважає, що Лутковська не зможе однаково захищати права всіх громадян України

Литвин може висунути свого кандидата на посаду омбудсмена

Рада прийме рішення стосовно посади омбудсмена 13 березня