Лутковська перевірила готовність «унікальної» Менської колонії до прийняття Луценка

29 серпня 12:56

За слова омбудсмена, "спеціальний заклад для утримання колишніх правоохоронців, у тому числі працівників МВС, вже підготовлено до прийняття Луценка". Як зазначила Лутковська, «ця унікальна колонія характеризується, на відміну від решти подібних закладів, кількома рівнями безпеки».

 

Менська виправна колонія у Чернігівській області «вже підготовлена до прийняття екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка». Про це повідомили уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська на прес-конференції в Одесі.

Зокрема, омбудсмен зазначила, що нещодавно в ході інспекції закладів пенітенціарної системи України ознайомилася з умовами утримання в'язнів у Менській колонії, куди незабаром може бути переведений з Лук'янівського СІЗО екс-міністр.

При цьому вона уточнила, що «цей спеціальний заклад для утримання колишніх правоохоронців, у тому числі працівників МВС, вже підготовлено до прийняття Луценка».

Як зазначила Лутковська, «ця унікальна колонія характеризується, на відміну від решти подібних закладів, кількома рівнями безпеки».

«Ми також зустрічалися з Луценком для обговорення питань, пов'язаних зі станом його здоров'я, щоб забезпечити надання медичної допомоги в колонії», - повідомила омбудсмен.

Однак вона ухилилася від подробиць, пославшись на конфіденційність інформації про стан здоров'я екс-міністра.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 7 лютого 2012 року визнав Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі.

Крім того, 17 серпня 2012 року Печерський райсуд визнав екс-міністра також винним в недбалості при продовження оперативно-розшукових заходів щодо водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка та засудив до 2 років обмеження волі. !zn

Читайте також:

Печерський суд дав Луценку 2 роки за епізодом з отруєння Ющенка

Луценко у Лук’янівському СІЗО за 565 днів прочитав 200 книг

Луценку помстився міліціонер, звільнений за хабар, - підсудний

Пшонка не згоден з Європейським судом і продовжує запевняти, що арешт Луценка був законним