Лутковська не вважає Тимошенко політичною ув'язненою

03 червня 07:33

Омбудсмен Лутковська бачить у справі Тимошенко тільки кримінальну складову, але ніяк не політичну. У всякому разі, такі висновки вона зробила на підставі даних з «відкритих джерел».

 

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська не вважає, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко є політичною ув'язненою.

У «радянському» розумінні «політичний в'язень» - це людина, яка відбуває покарання за свої політичні переконання, зазначила Лутковська в ефірі «5 каналу» увечері в суботу, 2 червня.

Водночас, за інформацією, яка доступна з відкритих джерел у справі Тимошенко, яким є рішення суду, Лутковська не виявила ознак, за якими можна вважати екс-прем'єра політичною ув'язненою.

«У вироку суду і в рішенні апеляційної інстанції бачу кримінальну складову, а не політичну», - сказала уповноважений з прав людини.

Як повідомлялося, 11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона знаходиться в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. !zn

Читайте також:

Німецький доктор Хармс повернувся до Харкова лікувати Тимошенко


Путін і Олланд погодилися, що місце Тимошенко - не у в'язниці


Вищий адмінсуд відкрив провадження у справі про законність призначення Лутковської

Карпачова звинуватила прокуратуру в підміні її звернення про побиття Тимошенко