Лукашенко відповів Європі: Краще бути диктатором, аніж "голубим"

05 березня 13:19

Олександр Лукашенко назвав санкції, введені Євросоюзом проти Білорусі, "абсолютною істерикою".

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, коментуючи звинувачення Заходу у диктаторських нахилах, заявив, що краще бути диктатором, аніж гомосексуалістом.

Як передають кореспонденти західних агентств, про це білоруський лідер заявив 4 березня під час проведення заходу для високопоставлених чиновників «Мінська лижня».

«Це абсолютна істерика, і, як ви бачите, в авангарді два типи політиків чи взагалі два типи від політики. Один живе у Варшаві, другий - в Берліні...Ну, якщо одному нашому сусідові (Варшаві) кортить - зрозуміло...Це взагалі чужі люди для Польщі. Ясно, чию політику вони сьогодні проводять. Ці люди - не поляки. Вони чужі польському народу», - сказав Лукашенко.

«Що стосується другого, чи то рожевого, чи то "голубого", який там про диктатуру кричав...Почувши це, я подумав: краще бути диктатором, аніж "голубим"», - сказав Лукашенко, маючи на увазі міністра закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле, який є відкритим геєм.

Окрім цього, Лукашенко висловився про заяви депутатів Європарламенту, що вимагають заборонити проведення у Білорусі чемпіонату світу з хокею в 2014 році через наявність у країні політв'язнів, репресій щодо незалежних ЗМІ та відсутність вільних виборів.

«Я менш за все напружуюся з приводу розмов про перенесення Чемпіонату світу. Ці розмови - безсторонній факт з боку окремих чиновників нашої планети, перш за все - американців і окремих європейців. Білоруси заслужили на проведення Чемпіонату світу у 2014 році у Білорусі. Ми до нього будемо готуватися дуже серйозно», - запевнив Лукашенко.

Як повідомлялося, ЄС ввів нові санкції проти Білорусі, розширивши чорний список білоруських чиновників, яким заборонено в'їзд до Європи. Активи цих людей у країнах ЄС будуть заморожені. До цього у списку вже було понад 200 прізвищ посадових осіб, близьких до режиму Олександра Лукашенка.

Окрім того, країни ЄС відкликали з Мінська своїх послів. !zn

Читайте також:

«Лукашенізація» України

Лукашенко пригрозив Євросоюзу санкціями

Україна оголосила «молочну війну» Білорусі

ЄС готує нові санкції проти Білорусі