Лукашенко оцінив своє відставання від Леніна і Сталіна: Ще топати і топати

16 жовтня 11:31

Лукашенко закликав не демонізувати Володимира Леніна та Йосипа Сталіна і заявив, що йому до них далеко. При цьому білоруський лідер зазначив, що європейці не критикують свою історію.

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко визнав, що йому "ще далеко" до таких політичних діячів, як Володимир Ленін і Йосип Сталін. Про це білоруський лідер заявив на прес-конференції для російських регіональних ЗМІ 16 жовтня.

"Я далеко відстав від Володимира Ілліча та Йосипа Віссаріоновича. Мені до них ще топати і топати. Перед ними стояли такі завдання", - сказав Лукашенко. Глава республіки також закликав не демонізувати образи радянських вождів, підкресливши, що Ленін створив державу, а Сталін її зміцнив.

"Пройде ще півстоліття, як же нас будуть оцінювати, мене? Якщо почнуть підтримувати тенденцію, як на Заході, так я - гірший за Сталіна: ходив по вулицях, ловив людей, їв їх, особливо жінок ... Будуть демонізувати, як Сталіна і Леніна", - іронічно додав Лукашенко.

При цьому білоруський лідер зазначив, що європейці не критикують свою історію. "А чому ви нам забороняєте пишатися тим, що у нас була радянська імперія?" - поставив він питання присутніх.

Разом з тим Лукашенко заявив, що не хоче сваритися з Євросоюзом. «Ми не хочемо сперечатися і сваритися з Євросоюзом, ми хочемо в дружбі жити, як це було раніше», - сказав він.

При цьому він зазначив, що прагне знайти в особі Росії абсолютно надійного партнера. «І не тільки партнера, це кілька неправильно, хоча це теза вашого керівництва. Ми не просто партнери, ми рідні люди, повинні жити як рідні люди й рідні держави», - підкреслив президент Білорусі.

Лукашенко вважає, що Білорусь не створює проблем своїм сусідам. «Хоча не всі задоволені тим, що відбувається, особливо Польща та деякі інші держави, у яких руки чешуться. Але, я думаю, ми це переживемо. Ми не страждаємо ніяким глобалізмом. Ми визначили свою зовнішню політику як політику багатовекторну», - зазначив Лукашенко.

Євросоюз вирішив продовжити чинні санкції щодо деяких представників влади в Білорусі до 31 жовтня 2013 року. Під візові та економічні санкції ЄС зараз підпадають 243 фізичних та 32 юридичних особи, в тому числі і Лукашенко. !zn

Читайте також:

США продовжили ще на рік санкції стосовно Білорусії


Лукашенко збирається заборонити іноземні сайти

США ввели нові санкції проти Білорусі

США закликали скасувати чемпіонат світу з хокею в Білорусі