Луганські регіонали, захищаючи "рідну мову", послали Фаріон три російські літери

21 лютого 17:26

У Луганську пройшла акція протесту проти запропонованого "Свободою" законопроекту про функціонування української мови.

 

Члени Луганської організації "Молоді регіони" послали нардепа від ВО "Свобода" Ірину Фаріон три літери російського алфавіту. Про це повідомили у прес-службі Луганської обласної організації Партії регіонів.

"Члени організації "Молоді регіони" провели акцію, присвячену Міжнародному дню рідної мови. Вони послали нардепа від ВО "Свобода" Ірину Фаріон три букви російського алфавіту на знак незгоди зі спробами мовних дискримінацій проти російськомовного населення. Молодь вийшла до пам'ятника Т.Шевченку з великими кубиками, на стінках яких були зображені букви "Ё", "Ы" і "Ъ", - повідомили у прес-службі.

- Фаріон представить новий проект мовного закону, що забороняє букви "Ы" і "Ё"

Акція пройшла 21 лютого у центрі Луганська. Як зазначають організатори, її ідея народилася після ознайомлення з законопроектом про функціонування української мови як державної і порядком використання інших мов, що опозиціонери на чолі з Іриною Фаріон зареєстрували в січні цього року.

На їхню думку, одне з абсурдних положень проекту - стаття 17, згідно з якою не можна надсилати телеграми, написані з використанням букв російського алфавіту. Опозиціонери вважають, що писати телеграми можна тільки українською мовою або іноземною, але в цьому випадку користуватися тільки українським або латинським алфавітом. Таким чином, фактично забороняється використання букв російського алфавіту, які не збігаються з українським - "Ё", "Ы" і "Ъ".

Кубики із зображенням букв і побажанням "бути толерантнішою" регіонали відправили до Києва Ірини Фаріон. !zn

Читайте також:

Азаров вважає, що вільно володіє українською мовою

Фаріон буде судитися з комуністом за відмову говорити українською

Ірина Фаріон запропонувала оподатковувати пісні російською мовою