Луценко вважає помилування Тимошенко цілком реальним, але вирішувати Януковичу

22 квiтня 12:32

Екс-глава МВС Юрій Луценко вважає, через те, що у Тимошенко є проблеми зі здоров'ям, вона може бути помилувана точно так само, як це було зроблено щодо нього, однак рішення має прийняти президент.

 

Звільнений унаслідок помилування від відбування покарання екс-глава МВС України Юрій Луценко обговорив з представниками місії спостерігачів Європейського парламенту - екс-президентами Петом Коксом і Олександром Кваснєвським можливість звільнення екс-прем'єр Юлії Тимошенко за сценарієм, аналогічним до процедури звільнення колишнього міністра.

"Не можу відповідати за Кваснєвського, але ми обговорювали з ним 100% аналогію у справах Луценка і Тимошенко, а аналогія дійсно 100%", - сказав він.

При цьому він підкреслив, що, за його інформацією, комісія з помилування готує відповідь про те, що ситуації Луценка і Тимошенко різні і в екс-прем'єра не завершено розслідування інших справ.

Екс-міністр підкреслив, що в положенні про помилування не передбачається не надання помилування через те, що є інші кримінальні справи.

"Газову справу Тимошенко завершено в національних судах, у Тимошенко є проблеми зі здоров'ям, і вона може бути помилувана точно так само, як це було зроблено стосовно Луценка", - зазначив він.

За його словами наявність інших справ, згідно з положенням про помилування, не є перешкодою для звільнення.

При цьому колишній глава МВС зазначив, що в положенні про помилування є згадка про те, що це можливо після відбування половини терміну покарання, чого в ситуації з Тимошенко ще немає, однак, за його словами, і це не обов'язково.

"Чинне положення про помилування, введене указом президента жодним чином не може сьогодні свідчити про неможливість застосування того ж рішення щодо Тимошенко, що і стосовно Луценка", - підсумував екс-міністр.

Він акцентував увагу на тому, що Конституція не обмежує права глави держави з помилування когось.

"Президент визначає рамки помилування, він може їх звужувати і розширювати", - додав він.

При цьому Луценко розповів, що місія Кокса-Кваснєвського в Україні триває, завдання мінімум - це звільнення Тимошенко, максимальне - підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом. !zn

Читайте також:

Комісія при президентові, швидше за все, відмовить Тимошенко у помилуванні

Комісія з помилування розгляне звернення жінок-депутатів з приводу Тимошенко

Українські дипломати просять Януковича помилувати Тимошенко

Янукович взяв до уваги клопотання жінок-депутатів про помилування Тимошенко