Луценко: В Україні має статися щось більше, ніж Майдан-2004

17 квiтня 16:21

На думку екс-глави МВС, нинішній президент Віктор Янукович дужче чіпляється за своє крісло, ніж це робив його попередник Леонід Кучма.

 

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що опозиції для приходу до влади необхідно заручитися підтримкою вулиці навіть більше, ніж під час Помаранчевої революції. Про це він заявив в інтерв'ю Deutsche welle.

"Опозиція не зможе захистити свого єдиного кандидата, якщо не буде підтримки вулиці. І та підтримка повинна бути більшою, ніж під час Помаранчевої революції, тому що нинішній президент Віктор Янукович дужче чіпляється за своє крісло, ніж це робив попередній президент Леонід Кучма", - сказав Луценко.

"Це означає, що в Україні має статися щось грандіозніше, ніж Майдан 2004 року, і я в це вірю", - підкреслив він.

Екс-міністр також заявив про необхідність висунення найбільш рейтингового кандидата в президенти від опозиції. "Гідні кандидатури є. З того моменту, як я опинився на волі, я провів багато розмов з лідерами опозиційних партій: Віталієм Кличком, Арсенієм Яценюком, Олександром Турчиновим", - сказав політик.

"Для мене важливо, що я почув від них повне розуміння, що кандидатом у президенти повинен стати той, у кого найвищий рейтинг", - зазначив він.

При цьому Луценко впевнений, що найбільш підходящим претендентом на роль єдиного кандидата є Юлія Тимошенко. "Юлія Тимошенко буде на волі дуже скоро, я не вірю, що українська влада здатна перемогти світове співтовариство і головне - здоровий глузд", - заявив опозиціонер.

Нагадаємо, екс-глава МВС Юрій Луценко в інтерв'ю DT.UA повідомив, що розраховує на річницю Майдану ініціювати масштабну акцію протесту. При цьому політик вважає, що для успіху акції опозиція повинна виробити концепцію облаштування держави і визначити єдиного кандидата в президенти. !zn

Читайте також:

Луценко представив своє бачення Третьої української республіки

Луценко знає три способи, як зірвати задуманий регіоналами референдум

Луценко зібрався вивести людей на вулиці на річницю Майдану