Луценко так і не отримав компенсацію в 15 тис. євро за незаконний арешт

30 сiчня 19:19

Дружина екс-глави МВС Юрій Луценко стверджує, що встановлену Євросудом компенсацію, влада виплачувати не збирається, посилаючись на відсутність грошей.

 

Компенсація за незаконний арешт екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, встановлена Європейським судом з прав людини, досі не виплачена. Про це повідомила дружина екс-міністра, народний депутат від "Батьківщини" Ірина Луценко.

"Гроші досі не компенсовано. Виконавча служба шість разів надсилала нам листа - мені, захисникові Фоміну і самому Юрію Віталійовичу. Мовляв, щоб ми не саботували ситуацію і видали реквізити рахунку", - повідомила Ірина Луценко виданню "Коментарі".

"Вшосте я подзвонила туди і сказала, що всі реквізити були подані мною кур'єрською поштою ще 10 січня, і заявила про те, що ми чекаємо гроші. На це представник виконавчої служби зізнався: ми розуміємо, що всі реквізити відправлені, але вони лежать у Казначействі і чекають черги, грошей немає. Так що платити нам не збираються", - зазначила вона.

Нагадаємо, 30 січня урядовий уповноважений України в справах ЄСПЛ Назар Кульчицький заявив, що Україна виплатила компенсацію в 15 тисяч євро за рішенням Європейського суду з прав людини в справі екс-глави МВС України Юрія Луценка. За його словами, гроші були перераховані ще 25 січня. !zn

Читайте також:

Україна не виконала 95% рішень Євросуду з прав людини

У Луценка підготували нову скаргу в Євросуд

Луценко не дали закінчити курс реабілітації і відправили в колонію