Луценко розповів, завдяки кому його звільнили

22 квiтня 11:18

Екс-глава МВС Юрій Луценко вважає, що значну роль у його звільненні зіграла місія Кокса-Кваснєвського в Україні.

 

Екс-міністр пов'язав своє звільнення з успішною місією Кваснєвського-Кокса.

"Технічно тут зіграла роль місії Кокса і Кваснєвського. Вони уповноважені Європою вирішувати в Україні питання політв'язнів. Саме Коксу і Кваснєвському я зробив перші два дзвінки, щоб подякувати за звільнення", - сказав Луценко.

Разом з тим, екс-міністр усвідомлює, що помилування не рятує від знаходження "на гачку" у влади.

"Так, розумію, що можуть посадити. Так усіх можуть посадити сьогодні у цій країні. Я цим не переймаюсь. Я щиро усвідомлюю, що у нас в'язниця однакова. Тільки там (у колонії - ред.) - маленька, а тут (на волі – ред.) - велика. Але свобода - це внутрішній стан, а не зовнішній. Тому я готовий до всього, окрім відмови від переконань і планів", - додав він.

Нагадаємо, Кокс і Кваснєвський, які стали спостерігачами від ЄП з судових процесів над Тимошенко і Луценком, почали роботу 11 червня 2012 року. Пізніше їх мандат був розширений: окрім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами Луценка і колишнього глави Міноборони Валерія Іващенка.

Як відомо, 7 квітня Віктор Янукович помилував Юрія Луценка і екс-міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука, який на початку квітня подав прохання про помилування.

Колишній міністр був звільнений з в'язниці. !zn

Читайте також:

Луценко відправиться на лікування до Польщі

Луценко представив своє бачення Третьої української республіки

Кокс і Кваснєвський відзвітували про свою місію в Україні