Луценко представив своє бачення Третьої української республіки

16 квiтня 17:17

Екс-міністр сподівається, що в українців з'явиться сенс йти на вибори, щоб змінити не прізвище президента, а свою країну.

 

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко оприлюднив 5 основних напрямків Третьої української республіки. Відповідну програму він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

"У в'язниці я постійно повертався до питання невдачі помаранчевої команди, і мене, зокрема, у МВС. Опускаючи деталі, мій висновок зводиться до того, що у нас був вождь, але ніхто не знав ані його команди, ані планів. Результат на поразку був запрограмований", - зазначив Луценко.

"На старому дефективному, каральному, часто кривавому фундаменті СРСР не можна побудувати європейську демократичну державу. Висновок - процес змін треба поставити з голови на ноги - спочатку концепція нової країни, потім єдиний кандидат у президенти, його команда, і лише потім - народна хвиля під вибори", - додав він.

Серед основних напрямків Третьої української республіки Луценко, зокрема, назвав: євроінтеграцію за будь-яку ціну, "інакше чорна діра Кремля втягне нас знову в морок минулого, який там ніколи не згасає"; демонополізацію і деолігархізацію економічної і політичної системи - "без цього не буде ні ефективної економіки, ні соціальних стандартів".

"Пропозиція дуже проста - усі податки платяться в Україні, якщо ні - виникає питання про законність приватизації 90-х плюс примусова демонополізація за прикладом США", - пояснив він.

Окрім того, серед напрямків - повноцінне самоврядування - "проблеми повинні вирішуватися там, де живуть люди" - і формування сучасної української ідентичності.

Також одним із завдань Третьої української республіки, за словами Луценка, є ліквідація каральної системи ГПУ-МВС-суди: "прийняття нових законів під нові силові і судові структури, набір персоналу з нуля".

"Професіоналізм можна отримати, моральність - ні", - підкреслив екс-міністр.

"Це - тільки мої тези. Більше знають безліч розумних небайдужих профі. Хочу допомогти їм сісти за круглий стіл. З новим баченням Третьої української республіки з'явиться сенс йти на вибори, щоб змінити не прізвище президента, а країну, де ми живемо", - підкреслив Луценко. !zn

Читайте також:

Луценко знає три способи, як зірвати задуманий регіоналами референдум

Луценко зібрався вивести людей на вулиці на річницю Майдану

Луценко назвав головну помилку нинішньої опозиції