Луценко попросив соратників організувати для нього у колонії концерт

13 лютого 09:18

Екс-глава МВС Юрій Луценко не проти, щоб у Менській колонії виступили "Мандри" або "Плач Єремії". За його словами проведення культурних заходів допускається правилами виконавчої установи.

 

Колишній глава МВС Юрій Луценко попросив своїх друзів організувати концерт у Менській колонії і запросити виступити групи "Плач Єремії" і "Мандри", повідомив народний депутат Андрій Парубій."Він розповів про концерт в останню нашу зустріч - 11 лютого. Сказав, що проведення культурних заходів допускається правилами виконавчої установи. Можливо, погодяться виступити "Мандри" або "Плач Єремії", - повідомив Парубій.

У свою чергу соліст групи "Мандри" Фома заявив, що погодиться провести концерт. "Звичайно, погоджуся. Можливо, навіть нову пісню напишу. Давно дружу з Луценком. Коли він був міністром, ми їздили з благодійними концертами по батальонам внутрішніх військ України. Була мета - познайомити співробітників МВС з українською культурою. Це кльово!", - сказав він.

Зазначимо, що група "Мандри" співала в 2009 році на святі, присвяченому Дню міліції. Згодом за це свято Юрія Луценка звинуватили у розтраті державних коштів в особливо великих розмірах (600 тис. грн). Сам Луценко заявляв, що бюджетні гроші на концерт не витрачалися.

В 2012 році у Менській колонії співала переможниця "Євробачення -2000" фінська співачка Ніна Астром.

Нагадаємо, 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Юрія Луценка винним у скоєнні посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд визнав Луценка винним в перевищенні повноважень при прийомі на роботу свого водія, нарахуванні йому завищеною зарплати і наданні квартири, а також в розтраті бюджетних коштів на святкування Дня міліції. Досудове слідство у кримінальній справі щодо екс-глави МВС і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитку у розмірі понад 970 тисяч гривень.

3 липня Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка - він був проведений з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод (право на свободу і особисту недоторканність). Крім того, Європейський суд визнав порушення статті 18 Конвенції з прав людини у справі Луценка. Фактично це означає, що екс-міністр визнаний політичним ув'язненим.

17 серпня Печерський районний суд визнав винним екс-голову МВС України Юрія Луценка у недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів щодо водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка і засудив до 2 років обмеження свободи. !zn

Читайте також:

У пенітенціарній службі не бачать підстав для звільнення Луценка

Луценко не піде "на уклін до Януковича" в обмін на свободу

Журналістам показали камеру Луценка (ВІДЕО)