Луценко попросив опозицію визначитися до листопада з кандидатом у президенти

19 квiтня 12:17

Лідери опозиційних сил готові поступитися один одному в президентських перегонах, якщо у когось рейтинг виявиться вищим.

 

Екс-глава МВС Юрій Луценко закликає лідерів опозиції до листопада цього року визначити єдиного кандидата в президенти.

"Будемо говорити відверто: я вже зустрівся з Віталієм Кличком, Арсенієм Яценюком, Петром Порошенком, планую - з Олегом Тягнибоком. Всі вони в один голос говорили, що готові поступитися, якщо відчують, що в когось рейтинг більший. Мало того, говорили щиро. Але це рішення треба прийняти в цьому році", - заявив Луценко.

Луценко також сподівався зустрітися з Тимошенко, щоб узгодити свої дії, але зустріч зірвалася. Політик обіцяє шукати інші форми підтримки зв'язку з екс-прем'єром.

Він запевнив, що у нього немає плану "Б" на випадок, якщо лідерів опозиції умовити не вдасться.

"Звичайно, завжди треба мати план "Б", але в даному випадку у мене немає. Я не хочу створювати партій або рухів, отримувати посади. Тут кілька причин. Мені ж таки потрібно підлікуватися. Крім цього у мене і моєї сім'ї вкрали 2,5 року, я хотів би фізично побути з ними", - зазначив Луценко.

"Але хотів би відзначити, якщо в листопаді не буде єдиного кандидата, буде Янукович-2. Ось говорять, що суспільство там щось повинно... Нічого воно не повинно, воно зайняте виживанням", - підкреслив політик.

Луценко також розповів про свій побут в колонії.

"Я з першої хвилини не став морочитися щодо відеокамери і "стуку". Я розумів, як це відбувається. Коли я приїхав у табір і прийшла моя черга мити підлогу, приїхав навіть керівник чернігівського главку, щоб подивитися на це і передати вгору плівку. Це була подія у "межигорських старців" (президента і його оточення). Але я собі сказав: нехай пишуть, історикам буде легше", - розповів колишній політв'язень. !zn

Читайте також:

Луценко: В Україні має статися щось більше, ніж Майдан-2004

Луценко представив своє бачення Третьої української республіки

Кличко впевнений, що єдиного кандидата в президенти від опозиції визначать до кінця року