Луценко переписується з Тимошенко і готує її в президенти

26 лютого 20:38

Юрій Луценко впевнений, що Тимошенко тепер знає головне - "ніяких гнилих компромісів з олігархією, опора - середній клас та інтелектуали".

 

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що зараз реальною кандидатурою на пост президента є тільки екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

"Президент - це план, довіра людей, команда, харизма і сила волі. Зараз цей набір має тільки Тимошенко", - таку думку озвучив міністр, який відбуває покарання в Менській колонії, відповідаючи на питання користувачів Facebook, передані блогеру Романі Шрайку.

"Важливо звернути увагу, що це вже не та Тимошенко, яку ми пам'ятаємо до в'язниці. Я листуюся з Тимошенко і бачу, наскільки вона стала глибшою. Ніщо так не вчить, як поразка. Мені здається, Юля знає тепер головне - ніяких гнилих компромісів з олігархією, опора - середній клас та інтелектуали", - додав Луценко.

"Чи буде в Юлії Тимошенко юридична можливість балотуватися? Подивимося", - уточнив він.

При цьому Луценко вважає, що "Яценюк, Кличко, Тягнибок, Порошенко, які теж розглядаються як кандидати на вищу посаду", поки мають "лише частину необхідного набору лідера".

"Один рішучий, другий компетентний, третій досвідчений, четвертий харизматичний. У кожного - своя політична стратегія. Цей рік покаже, хто з них доведе свою ефективність в якості альтернативи мафії", - пояснив він.

Луценко підкреслив, що сам він нікуди не йшов з політики. "Так, вже третій рік я перебуваю за колючим дротом як політичний опонент нинішній правлячій мафії", - сказав він.

Очолювати МВС Луценко, за його словами, більше не збирається.

"Я і тоді, в 2005-му, 2007-му йшов на посаду не задля кар'єри (так МВС і політкар'єра - речі несумісні в будь-який пострадянській країні, навіть у Грузії), а з почуття боргу. Про це краще в Кена Кізі ("Пролітаючи над гніздом зозулі"): "Я хоча б спробував", - зазначив він.

"Якщо в країні знову виникне замовлення на демонтаж ЗАТ ГПУ-СБУ-МВС, то реформаторові піти на цю посаду можна лише маючи президента-однодумця зі стабільною більшістю у Верховній Раді", - додав він.

"Першим кроком такого міністра має бути законопроект про ліквідацію МВС. У сьогоднішньому вигляді і зацементовані баблом з 2010 року внутрішні негласні правила роботи це - загроза для громадян за їхні ж гроші. Реформи там вже не спрацюють, тільки напалм", - сказав Луценко.

При цьому він запевнив, що в його час "за жодну посаду, звання і жодну кримінальну справу не було сплачено міністру МВС Юрію Луценку".

"Я - не наївне дитя, відчував, що гроші в МВС ходили. Але я особисто і моя найближча команда цим не займалася. По-перше, я не уявляю, як можна вимагати ефективних результатів у службі з того підлеглого, хто щомісяця возить "данину". А, по-друге, це було важливо для мене як людини і політика. Тому я і був такий "наглючий" пдо опонентів, знаючи, що на мені криміналу немає", - уточнив він.

"Півроку найбільша за 2000-ті роки бригада з 17-ти "важняків" Генпрокуратури шукала злочини Луценка. І те, що мене засадили за ґрати за "незаконне святкування Дня міліції" і за нібито незаконне оформлення водія на ту ж посаду, яку обіймали всі водії всіх міністрів внутрішніх справ, – найкращий доказ моїх слів", - підсумував Луценко. !zn

Читайте також:

Ющенко назвав причини свого провалу

Янукович пообіцяв Коморовському звільнити Луценка, - ЗМІ

Доповідач ПАРЄ вимагає визнати Тимошенко і Луценка політв'язнями

Суд відмовив Луценку в звільненні за станом здоров'я