Луценко не виключив оголошення підозри Парасюку

15 березня 20:08

Генпрокурор готовий направити подання на депутата у Верховну Раду, якщо слідство знайде достатньо підстав для цього.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про готовність направити до Верховної Ради подання на притягнення позафракційного народного депутата Володимира Парасюка до кримінальної відповідальності, якщо у слідства будуть для цього підстави.

"На жаль, підстави для подання на народного депутата Парасюка є вже давно", – цитує генпрокурора його прес-секретар Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

"На мою думку, збройний напад на колишнього добровольця, а тепер журналіста Андрія Дзиндзю, а також вчорашні слова та дії стосовно добровольців у лавах Національної гвардії переходять всі межі", – додав Луценко.

За словами очільника ГПУ, дії Парасюка зараз уважно вивчаються слідчими. Якщо будуть установлені достатні підстави, матеріали будуть передані до Головного слідчого управління Генпрокуратури.

"Це може призвести до висунення підозри народному депутату", – пояснив керівник ГПУ.

Читайте також: Поліція застосувала зброю проти прихильників блокади під Слов'янськом – Парасюк

Увечері в понеділок, 14 березня, стався конфлікт між прихильниками торгової блокади ОРДЛО, які прямували в Бахмут, і співробітниками поліції в Донецькій області. Як повідомила прес-служба МВС, близько 19:00 на в'їзді в Слов'янськ група з 35 осіб, які пересувалися на 13 автомобілях, "відмовилася проходити стандартну перевірку і спровокувала конфлікт". Під час словесної перепалки народний депутат, який супроводжував активістів, вдарив кількох поліцейських і намагався вирвати у них зброю.

Пізніше Нацполіція Донецької області звернулася до Генпрокуратури з проханням дати оцінку діям народного депутата Володимира Парасюка. За даними поліцейських, семеро співробітників поліції отримали травми різного ступеня тяжкості.

Поліція також відкрила кримінальне провадження за ч. 2 статті 345 "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу" Кримінального кодексу.