Лозинському оголосили обвинувальний вирок

14 сiчня 12:30

Сьогодні, 10 січня, під час чергового засідання у Дніпровському районному суді Києва завершено оголошення обвинувального висновку у кримінальній справі колишнього народного депутата Віктора Лозинського.

 

Сьогодні, 10 січня, під час чергового засідання у Дніпровському районному суді Києва завершено оголошення обвинувального висновку у кримінальній справі колишнього народного депутата Віктора Лозинського.

Оголошення результативної частини обвинувального висновку прокурором тривало 1,5 години, після чого учасники судового процесу визначилися з подальшою процедурою ходу судового слідства.

Планується допитати обвинувачених Лозинського, екс-прокурора Голованівського району Кіровоградської області Євгена Горбенка, екс-начальника відділу міліції Голованівського району Михайла Ковальського, екс-єгеря Василя Перепелицю, потім постраждалих, свідків, експертів, дослідити матеріали справи та перейти перед прийняттям рішення у справі до судових дебатів.

Після закінчення оголошення обвинувального висновку чільна у справі суддя Нелі Ластовка запитала підсудних, чи визнають вони свою провину. На це, зокрема, Лозинський відповів, що не визнає у повному обсязі, але готовий давати свідчення щодо всіх питань, які будуть виникати під час судового засідання і які будуть цікавити суд.

У свою чергу Горбенко зауважив, що винним себе також не визнає, а свідчення буде давати частково. Таку ж відповідь дав і Перепелиця з єдиною відмінністю, що свідчення буде давати. У той же час Ковальський сказав, що визнає себе винним у повному обсязі пред'явлених йому звинувачень і готовий давати свідчення.

На початку судового засідання журналісти, присутні в залі суду, були здивовані тим, що Горбенко знаходиться не на окремій лаві у залі, як було під час попередніх судових засідань, а ув'язнений у клітку разом з Лозинським і Перепелицею.

На уточнююче питання, яке було адресовано прокуророві, хто, коли і на яких підставах змінив Горбенку запобіжний захід з підписки про невиїзд на взяття під варту, представник прокуратури зауважив, що це вирішує слідчий, але більше ніяких деталей з цього приводу він повідомити не зміг.

Нагадаємо, Лозинський проходить у справі про загибель жителя Кіровоградської області Олійника, який загинув 16 червня 2009 року. Екс-нардеп перебуває під вартою з 1 березня 2010-го. Правоохоронним органам він здався сам.

За матеріалами ЛІГА