Литвину не подобається якість законопроектів, які присилаються в Раду з Кабміну

16 листопада 14:14

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин наголошує на необхідності покращити якість документів, які надходять у парламент від уряду.

 

Зокрема, відповідаючи на запитання журналістів, наскільки ефективною може бути реалізація в парламенті ініціативи С.Тігіпка про «податок на розкіш», В.Литвин заявив, що це «залежатиме від відпрацьованості і результативності пропозицій самого уряду».

При цьому спікер парламенту висловив невдоволення, що деколи «розмови випереджають сам документ»: «Ще не встигне законопроект дійти до Верховної Ради, а вже кажуть, що він включений до порядку денного. То ж часто документи відстають від розмов про них».

У цьому контексті В.Литвин наголосив, що якість документів, які надходять від уряду, потребує значного покращення, й особливо серйозну увагу Кабінет міністрів має звернути як на змістовну їх частину, так і на деталі.

Так, на думку голови парламенту, в уряді повинен бути спеціальний підрозділ, який би аналізував документи, що надходять від міністерств і відомств, «транзитом проходять через Кабмін і направляються до Верховної Ради».