Литвин заявив, що засідання Верховної Ради не буде

25 травня 08:30

Парламентська більшість майже в повному складі покинула сесійну залу. Спікер заявив, що засідання сьогодні не буде, оскільки заблокована Верховна Рада.

 

Народні депутати, що входять до фракцій більшості, покинули залу засідань Верховної Ради. Таким чином, депутати так і не дочекалися відкриття ранкового засідання, яке мало розпочатися о 10:00. Станом на 11:00 у залі знаходиться близько 10 представників відповідних фракцій. Представники опозиції продовжують блокувати трибуну і президію парламенту.

Голова ВР Володимир Литвин після засідання погоджувальної ради лідерів фракцій заявив, що засідання Верховної Ради не буде.

«Сьогодні нічого не буде відбуватися, оскільки заблокована Верховна Рада України, а бігати з кутка в куток і вигукувати те, що повинен робити голова Верховної Ради України, я вважаю це неправильним, - сказав він.

Він повідомив, що під час засідання погоджувальної ради не було знайдено жодного компромісу для розблокування роботи і для врегулювання ситуації навколо мовного питання.

За його словами обговорювався ряд пропозицій, перша з яких - завершення розгляду законопроекту щодо засад державної мовної політики, прийняття рішення про перенесення розгляду цього питання до завершення політичних консультацій і робота парламенту щодо порядку денного, визначеного на сьогодні.

Крім того, обговорювалося питання про голосування за мовні законопроекти, і в разі прийняття одного з них за основу - доручення профільному комітету доопрацювати або взагалі повернути законопроекти на повторне перше читання.

Остання пропозиція, повідомив Литвин, - це взагалі повернути авторам законопроектів ці документи для доопрацювання.

Однак жодна пропозиція не була сприйнята, заявив він.

Читайте: Вечірня сесія Верховної Ради закінчилася бійкою. Закон про мови не прийняли (відео)

Раніше повідомлялося, що Фракція Народної партії у Верховній Раді України не буде голосувати за законопроекти щодо мовного питання.

Нагадаємо, 24 травня під час розгляду законопроекту про основи державної мовної політики, сталася бійка, через яку голосування не відбулося, а спікер Володимир Литвин закрив засідання.

Після цього лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що парламент може завершити розгляд закону про державну мовну політику 25 травня. !zn

Читайте також:

Литвин запропонував розпустити Верховну Раду

Фракція Литвина відмовилася голосувати за законопроекти щодо мовного питання

Литвин за єдину державну мову, але робить для цього, «менше ніж потрібно

Бютівця Петрука вдарили кастетом, - БЮТ

Опозиція заблокувала трибуну Ради, протестуючи проти закону про російську мову (відео)