Литвин запропонував заборонити в Раді парасольки і яйця

23 листопада 08:22

Сторонні предмети, «які не мають ніякого стосунку до парламентської діяльності», ганьблять депутатів, впевнений Литвин. Запропонував заборонити.

 

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин запропонує підготовчій робочій групи включити свої доповнення у проект постанови про персональне голосування кожного депутата, повідомляє прес-служба парламенту.

Відповідаючи на запитання журналістів у Санкт-Петербурзі, Литвин сказав, що пропонуватиме доповнити текст проекту постанови про обов'язковість персонального голосування, яке пропонують представники опозиції, ще двома пунктами: про обов'язкову участь депутата в голосуванні - «за», «проти», «утримався», щоб зафіксувати його присутність в сесійній залі, і про заборону внесення до сесійної зали сторонніх предметів, «які не мають ніякого стосунку до парламентської діяльності».

«Прийняти комплексне рішення, щоб не було ганебних явищ, які не прикрашають парламент і принижують український народ і Україну як державу», - сказав він.

Як повідомлялося, опозиційні фракції наполягають на тому, щоб робоча група з підготовки першого засідання нової Ради в першу чергу розглянула питання про персональне голосування кожного депутата (як зобов'язує Конституція). !zn

Читайте також:

Опозиція готова вирішити питання з «кнопкодавами» фізичною силою

Регіонали запевняють, що готові голосувати персонально

Опозиція залишила засідання групи з підготовки роботи нової Ради