Литвин запропонував кандидатуру на посаду голови Рахункової палати

09 квiтня 10:08

Голова Верховної Ради запропонував депутатам призначити на посаду голови Рахункової палати першого заступника голови Ощадбанку. Верховна Рада звільнила голову Рахункової палати Валентина Симоненка у липні 2011 року.

 

Спікер Верховної Ради пропонує на посаду голови Рахункової палати кандидатуру першого заступника голови правління АТ «Ощадбанк» Романа Магути.

За його словами він очікував вирішення ситуації з Петром Порошенком, який, як відомо, також був кандидатом на посаду голови Рахункової палати, але був призначений міністром економіки.

Литвин зазначив, що Магута є фахівцем в області економіки, «добре знає і Схід, і Захід», закінчив Тернопільський економічний університет і працює у банківській сфері.

Спікер попросив профільний комітет розглянути всі необхідні документи для висунення кандидатури і запропонував депутатам організувати зустріч Магути з фракціями в разі потреби.

«Велике прохання, 12 квітня незалежно від того, як буде розглядатися КПК, вранці обговорити цю кандидатуру, а з 12 до 13 провести голосування для того, щоб на наступному пленарному тижні сформувати Рахункову палату, якщо цю кандидатуру буде підтримано», - сказав він.

Нагадаємо, термін повноважень голови Рахункової палати Валентина Симоненка закінчився ще у грудні 2010 року, проте Рада звільнила його від виконання обов'язків лише влітку 2011 року. !zn

Читайте також:

Голову Рахункової палати цього тижня обирати не будуть

Литвин просить прискорити консультації про керівництво Рахункової палати

Рада звільнила головного контролера Рахункової палати

Бютівці готові підтримати призначення Порошенка на посаду голови Рахункової палати