Литвин вирішив рятувати свою репутацію і честь в суді проти Гриценко

12 червня 17:08

Спікер вважає, що його честь і гідність, разом з діловою репутацією, жахливо постраждали від публікації народного депутата від НУНС Анатолія Гриценка, розміщеної у блозі на сайті одного з інтернет-видань.

 

Спікер Володимир Литвин домагається через суд спростування інформації про лобіювання ним законопроекту, що передбачає списання боргів оборонних підприємств на 820 млн. грн.

Через Печерський райсуд Києва він домагається спростування цього від депутата НУНС Анатолія Гриценка та "Української правди", на сайті якої була відповідна публікація.

Нагадаємо, що раніше Гриценко написав у блозі на УП, що 17 травня Литвин у порушення вимог закону вніс до порядку денного Верховної Ради і намагався "проштовхнути" законопроект 10034, який дозволяє списати заборгованість оборонних підприємств в розмірі 820 млн. грн.

За твердженням депутата, цей законопроект також дозволив би концерну "Укроборонпром", "підконтрольному Януковичу через підпанків Саламатіна", передавати в оренду і продавати оборонні підприємства, тож у Кабміні в ньому був зацікавлений лише Саламатін.

"Литвин вважає, що його (будьте ж стриманими:) честь і гідність, разом із діловою репутацією, страшенно постраждали від публікації Гриценка ось у цьому блозі, розміщеному на сайті "Української правди"?!", - пише тепер Гриценко у блозі.

Депутат просить голову Верховної Ради негайно відкликати свій позов проти "Української правди" і розібратися в суді 13 червня віч-на-віч.

"Попри поради юристів довіритися їм, я прийняв інше рішення – прийду до суду особисто. І Вам раджу вчинити так само, нехай Ваші юристи теж відпочинуть", - закликає він Литвина.

"Будете завтра біля 10:00 десь у центрі, на Печерських пагорбах – заходьте до суду, поговоримо з Вами очі-в-очі. Обіцяю, пане Литвин, – я буду на диво ввічливим і стриманим. Так само обіцяю щирі й прямі відповіді на всі Ваші питання", - пише Гриценко.

"Суддя послухає – і прийме вірне рішення, згідно закону", - переконаний він. !zn

Читайте також

«Укроборонпром» - удар по обороноздатності країни

Призначення Саламатіна завершує процес концентрації управління армією і оборонкою в президентських руках

Гриценко сумнівається у компетентності нового міністра оборони