Литвин: Спецкомісія взяла за основу «венеціанський» законопроект про вибори

13 листопада 08:29

Спікер парламенту Володимир Литвин стверджує, що тимчасова спеціальна комісія парламенту (ТСК) вирішила прийняти за основу проект, підготовлений Робочою групою на чолі з Олександром Лавриновичем і вже розглянутий Венеціанською комісією.

 

«Проект цієї робочої групи знаходився на експертизі у Венеціанській комісії. Я вважаю, це також ознака того, що комісія знаходить розумні рішення», - сказав В. Литвин в інтерв'ю «5 каналу».

Нагадаємо, що взяття за основу саме цього законопроекту було однією з вимог опозиції. Законопроект N 9265-1, на якому наполягали представники парламентської більшості, на 90% повторює проект Робочої групи, проте містить низку норм, що дозволяють сфальсифікувати результати виборів.

В. Литвин також заявив, що більшість українців не цікавляться виборчим законодавством. «Це питання не пече людей. Треба його розглядати штатно, спокійно», - вважає спікер.

На його думку, «треба якомога швидше прийняти цей закон, і зафіксувати, що зміни до нього до завершення виборів вноситися не будуть».

Як повідомлялося, Верховна Рада створила тимчасову спеціальну комісію з доопрацювання закону про вибори народних депутатів.