Литвин проситиме Луценка припинити голодування

18 травня 13:32

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин готовий приєднатися до прохань про припинення голодування до екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, якщо його голос буде мати значення.

 

Нагадаємо, партія «Батьківщина» та її лідер Юлія Тимошенко закликали Юрія Луценка припинити голодування, йдеться в заяві партії.

Раніше з таким же проханням звернувся до Ю.Луценка колишній голова Української греко-католицької церкви блаженний Любомир (Гузар).

Народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Власенко звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням змінити запобіжний захід стосовно екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у зв'язку з його станом здоров'я.

17 травня І.Луценко заявила, що лікарі категорично просять її вмовити чоловіка припинити голодування, інакше вони не зможуть врятувати його.

Під час голодування у Ю.Луценка загострився хронічний панкреатит, також лікарі виявили цукровий діабет другого типу (без залежності від інсуліну). За словами дружини, обличчя Ю.Луценка вкрито висипом - ймовірно, результат інтоксикації організму.

Сьогодні ж Генеральна прокуратура України направила кримінальну справу проти колишнього міністра внутрішніх справ України Ю.Луценка з обвинувальним висновком до Печерського районного суду для розгляду по суті.