Литвин про Мартинюка: Ділив з ним хліб і сіль, а він мене здав

04 липня 08:52

Володимир Литвин розкритикував свого заступника, який його нібито "здав". Соратники Мартинюка з Компартії незгодні з Литвином - вони назвали заяву голови Верховної Ради занадто емоційною.

 

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин, коментуючи скандальне голосування за законопроект про основи мовної політики, натякнув, що перший віце-спікер, комуніст Адам Мартинюк його «здав».

Зокрема, роблячи оголошення про відставку, Литвин заявив: «Прохання поставити це питання, включити його до порядку денного, у вас є доблесний мій товариш колишній, з яким я ділив хліб і сіль, який мене здав», пише Ліга.net.

- Литвин оголосив про свою відставку (відео)

Прізвище Мартинюка сам спікер не назвав, але за нього це зробили комуністи: вже після того як Литвин пішов з президії, один з нардепів від КПУ назвав занадто емоційною його заяву про відставку і слова про те, що Мартинюк його здав.

Нагадаємо, перший віце-спікер парламенту Адам Мартинюк 3 липня поставив на голосування скандальний закон про основи державної мовної політики, що розширює сферу застосування російської мови.

Раніше Володимир Литвин обіцяв, що законопроект про мови в другому читанні до кінця сесії розглядатися не буде. «По-перше, він не підготовлений, по-друге, він викликає політичне протистояння і протидію. Це дві причини, достатні для того, щоб не розглядати це питання», - сказав він.

Литвин запевнив, що даний законопроект раптово на порядку денному теж не з'явиться: «До нього більш 2 тис. поправок, комітет зараз працює над цими поправками, тому несподіванок не буде однозначно».

4 липня голова Верховної Ради Володимир Литвин оголосив про свою відставку. Крім того, заяву про відставку через прийняття парламентом мовного закону написав віце-спікер Ради Микола Томенко. !zn

Читайте також:

Джерело: Янукович безумовно підпише закон про мови

«Беркут» відтіснив мітингувальників від Українського дому, застосувавши сльозогінний газ

Верховна Рада ухвалила скандальний закон про мови (відео)