Литвин позбавить зарплати опозиціонерів, які блокують роботу Ради

27 квiтня 10:20

Спікер вважає, що інших можливостей вплинути на опозицію у нього немає.

 

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив, що народні депутати з фракцій «БЮТ-Батьківщина» і «Наша Україна - Народна самооборона», які з 24 квітня блокують роботу парламенту, не отримають зарплати.

За його словами, ці депутати «не отримають заробітну плату». «Це всі знають, хоч і обурюються, але інших можливостей у мене немає», - додав Литвин.

Говорячи про вимоги опозиціонерів, які блокують роботу парламенту, спікер відзначив, що Україна є заручником справи екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. «І блокування проходить тому, що в суботу (28 квітня) має початися або продовжитися черговий судовий процес щодо Юлії Тимошенко, пов'язаний із звинуваченнями, які висунула Генеральна прокуратура і слідство під час її роботи в ЄЕСУ», - зазначив Литвин.

Нагадаємо, блокування опозицією роботи парламенту триває з 24 квітня, коли депутати фракції «БЮТ-Батьківщина» оголосили вимогу викликати до парламенту генерального прокурора України Віктора Пшонку, голову Держпенітенціарної служби Олександра Лісіцкова, щоб заслухати їх у зв'язку з інформацією про побиття Юлії Тимошенко у Качанівській колонії.

Разом з тим, за інформацією джерела, фракція Партії регіонів має намір ініціювати проведення позачергового засідання Верховної Ради 28 квітня. !zn

Читайте також:

БЮТ: Партія регіонів силоміць розблокує Раду

Регіонали пообіцяли не застосовувати силу для розблокування роботи Ради

Опозиція блокує Раду через ситуацію з Тимошенко

Президент ПАРЄ вимагає негайно пустити до Тимошенко дипломатів