Литвин попрощався з депутатами: Спасибі, що в спину не вистрілили

06 грудня 15:04

Спікер вже колишньої Ради розкритикував український парламентаризм і поскаржився, що був на своїй посаді "диригентом без палички і оркестру".

 

У своєму прощальному слові з нагоди закінчення роботи Верховної Ради шостого скликання спікер Володимир Литвин розкритикував парламентську роботу і подякував за те, що йому хоча б в спину не вистрілили.

«На завершення дозволю собі висловити кілька особистих оцінок і поглядів, від яких щодня стримував себе протягом головування у Верховній Раді. У цьому залі в мене хіба що не стріляли впритул і в спину, тому сьогодні в мене є право прямо сказати дещо з того, що я думаю», - сказав голова ВР.

Він поскаржився, що спікер Ради «в українській ситуації і атмосфері - безсловесний представник всіх, окрім себе самого».

«Він диригент без палички і оркестру. Він заручник щоденного болісного вибору, звивистого пошуку компромісу, нестійкої згоди між непримиренними і полярними поглядами», - заявив Литвин.

За його словами, депутати часто зловживають своїми правами, зокрема, голосують чужими картками. Інші претензії Литвина були досить розмитими.

«Українським народним депутатам притаманна цікава аномалія, яка майже не зустрічається в західних парламентах - підніматися до хмар не тільки над виборцями, народом у цілому, але і над своїми колегами», - зазначив він.

Наостанок Литвин ще раз повторив: «Вдячний усім друзям за допомогу і підтримку, спасибі і всім недругам за те, що, стріляючи в упор словесно й іншим способом, не вистрілили реально в спину».

6 грудня Верховна Рада шостого скликання завершила свою роботу. Новообрані депутати сьомого скликання зберуться на своє перше засідання через шість днів. !zn

Читайте також:

Перше засідання нової Ради відвідають 300 гостей, в тому числі чотири президенти

Литвин упевнений, що його місце в новій Раді займуть на першому ж засіданні


Кількість бажаючих примкнути до регіоналів у новій Раді не збільшилося: їх, як і раніше 223