Литвин: Питання про кримінальну відповідальність Тимошенко ще не закрито

16 листопада 14:13

Питання про кримінальну відповідальність екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко ще не закрито. Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

 

Про це повідомляє прес-служба ВР.

«Діалог буде продовжуватися, оскільки закон про гуманізацію економічних злочинів приймали в цілому, а мова йде про деякі знакові персоналії», - сказав він.

«Думаю, що на сьогодні цю тему ще не закрито», - сказав він.

Він також підкреслив, що перед підписанням цього закону про декриміналізацію злочинів у сфері господарської діяльності необхідно проаналізувати, чи збалансований його текст, враховуючи, що під час голосування у другому читанні були враховані не всі поправки.

На думку спікера, необ
ґрунтовані звинувачення на адресу парламенту в тому, що своєю відмовою декриміналізувати статтю 365 Кримінального кодексу він завадив євроінтеграційним устремлінням нашої держави.

Він назвав відповідні звинувачення на адресу ВР емоційними.

«На мою думку, при всій чутливості і складності цієї проблеми не потрібно, щоб вся Україна стала заручником. Вважаю, що є зацікавленість як з боку України у просуванні до Євросоюзу, так і Євросоюзу в тому, щоб Україна перебувала в орбіті європейської спільноти», - сказав він.

Нагадаємо, народний депутат від «БЮТ-Батьківщина» Наталія Королевська заявила, що ще є шанси на декриміналізацію статті, за якою засуджено екс-прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко.

Верховна Рада відмовилася декриміналізувати ст. 365 Кримінального кодексу, за якою було засуджено Ю.Тимошенко.