Литвин підтвердив, що Рада збирається вбити 12 законопроектів про вибори

03 жовтня 11:50

Опозиційні законопроекти, що стосуються виборів народних депутатів, прийнято не буде. Про це повідомив сьогодні голова Верховної Ради Володимир Литвин.

 

Я, очевидно, демонстрував би лукавство, якби сказав про те, що один з цих законопроектів буде прийнято за основу. Очевидно, навряд чи буде прийнято один із цих законопроектів", - заявив В.Литвин.

В.Литвин також зазначив, що президентського законопроекту про вибори народних депутатів в парламенті ще немає.

"Немає проекту закону від президента України. Ми будемо розглядати це питання таким чином: у вівторок о 16:00 мною запропоновано Верховній Раді України розглянути наявні у Верховній Раді законопроекти, і якщо вони не будуть підтримані, тоді з'явиться можливість для нових законодавчих ініціатив", - сказав він.

Відповідаючи на питання, коли президентський законопроект може бути зареєстровано у Верховній Раді, Литвин зазначив, що це залежатиме від того, коли буде отримано офіційний висновок Венеціанської комісії.

"Наскільки мені відомо, на момент нашої з вами розмови офіційного висновку Венеціанської комісії немає. Є тільки напрацювання, які, очевидно, не будуть суттєво відрізнятися від офіційних рекомендацій", - додав він.

Нагадаємо, завтра депутати планують розглянути 12 законопроектів про вибори народних депутатів України. "Якщо не буде прийнято відповідне рішення (щодо жодного із законопроектів, - ред.), то у нас далі буде розчищено шлях для прийняття того закону, який ми зобов'язані прийняти у серпні місяці поточного року, якщо дотримуватися законодавства, яке є", - заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.