Литвин: Пенсія народного депутата після реформи скоротиться вдвічі

07 липня 19:29

Після пенсійної реформи пенсія народного депутата Україні зменшиться в два рази, відзначає голова Верховної Ради Володимир Литвин.

 

"Пенсії народних депутатів будуть зменшені в два рази, і давайте говорити про це правду", - сказав В. Литвин на засіданні парламенту в четвер, пославшись на свої консультації з цього питання з головою Пенсійного фонду Борисом Зайчуком.

В. Литвин відреагував так на слова члена фракції "Наша України - Народна самооборона" Арсенія Яценюка, який повідомив, що Головне юридичне управління Верховної Ради у своїх зауваженнях до законопроекту про пенсійну реформу вказало на те, що обмеження розміру максимальної пенсій в Україні буде оскаржено в Конституційному суді.

"Це неправда, що не буде надвисоких пенсій", - сказав А. Яценюк, додавши, що VIP-пенсіонери зроблять все можливе, щоб повернути собі пенсійне забезпечення.

У свою чергу спікер зазначив, що говорити про будь-яке рішення КС і реагувати на них можна буде тільки після того, як такі рішення будуть прийняті.

На даний момент у законопроекті встановлена ​​норма, згідно з якою максимальний розмір пенсії не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів, встановлених для непрацездатних осіб.

Раніше віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко повідомив, що на момент вступу закону про пенсійну реформу у вересні така пенсія складе близько 8 тис грн.