Литвин: Нова Рада може почати працювати 12.12.12 о 12 годині дня

23 листопада 13:32

Парламент наступного скликання повинен запрацювати у період з 4 по 12 грудня. І в Раді не виключають, що призначать перше засідання на "гарну" дату 12.12.12.

 

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин не виключив, але парламент нового скликання може почати свою роботу 12 грудня опівдні.

«У період з 4 по 12 грудня. Обговорюється пропозиція почати роботу 12.12.12. о 12 годині дня. У цьому щось є», - написав Литвин на своїй сторінці у Facebook, відповідаючи на запитання користувача про відкриття нової ВР.

Раніше називалася дата 17 грудня. Очікується, що на першому ж засіданні Рада обере нового спікера. За словами Литвина, він не планує знову обійматиме цю посаду.

Як відомо, останнє засідання парламенту нинішнього, шостого, скликання, заплановано на 4 грудня. Литвин входить в робочу групу з підготовки першого засідання новообраної Верховної Ради.

Нагадаємо, парламентські вибори в Україні пройшли 28 жовтня. За результатами виборів Партія регіонів отримала в новому парламенті 185 місць, Об'єднана опозиція «Батьківщина» - 101 місце, «УДАР» Віталія Кличка - 40 місць, ВО «Свобода» - 37 місць, Компартія - 32 місця. У мажоритарних округах пройшли сім депутатів від чотирьох різних партій, ще 43 депутати - як самовисуванці.

У п'яти одномандатних округах ЦВК визнав неможливим встановити результати виборів і Рада рекомендувала провести там перевибори. Поки ВР працюватиме без цих п'яти депутатів. !zn

Читайте також:

Литвин запропонував заборонити в Раді парасольки і яйця

Яценюк пообіцяв, що нова Рада запрацює тільки після вирішення питання з «кнопкодавами»

Литвин не збирається в новій Раді підтримувати регіоналів

Обирати спікера будуть у перший же день роботи нової Ради