Литвин: Немає жодних перешкод для внесення «статті Тимошенко» в закон про декриміналізацію

07 жовтня 05:27

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин не бачить жодних перешкод для того, щоб депутати внесли «статтю Тимошенко» в президентський закон про декриміналізацію

 

Про це він повідомив у програмі «Вечір з Миколою Княжицьким» на ТВі, повідомляє прес-служба телеканалу.

«Сьогодні йде процес, чи буде знайдений консенсус, чи буде вихід на єдине рішення. В процесі підготовки до другого читання я переконаний, що ці пропозиції (про декриміналізацію 365 статті Кримінального кодексу, за якою, зокрема, судять екс-прем’єра Юлію Тимошенко – ред.) будуть подаватися у вигляді поправок, доповнень до цього закону. Далі – це процес знаходження компромісу», - сказав спікер.

На уточнююче запитання, чи можуть ці пропозиції потрапити в документ до другого читання, В.Литвин відповів, що немає жодних перешкоддо того, щоб депутати внесли відповідну пропозицію».

Нагадаємо, 6 жовтня ВР прийняла за основу законопроект № 9221 від 27 вересня 2011 року, ініційований президентом України Віктором Януковичем, про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності). За ухвалення відповідного законопроекту проголосували 278 народних депутатів при мінімально необхідних 226. В даному законопроекті немає статті 356 Кримінального кодексу, за якою звинувачують екс-прем'єр-міністра Тимошенко.