Литвин не відчув тиску у заяві російського посла про продаж ГТС

06 березня 07:01

Володимир Литвин не бачить тиску щодо продажу української газотранспортної системи у заяві російського посла Михайла Зурабова. За словами Литвина, Україна не повинна отримати преференції від Росії, але ціна на газ повинна бути нижчою.

 

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не бачить тиску щодо необхідності продажу української газотранспортної системи у заяві посла Російської Федерації в Україні Михайла Зурабова про новий газовий контракт.

Про це Литвин заявив сьогодні журналістам у Житомирській області, відповідаючи на питання, чи можна заяву Зурабова розцінювати, як тиск на Україну в питанні продажу ГТС.

«Я не бачу в цьому якихось підводних течій», - сказав він.

За словами Литвина, в Україні всі мають усвідомити, що не повинно бути ганебних газових угод, як угода, яку було підписано у 2009 році.

«Про який тиск може йти мова, якщо українська сторона підписала ці газові угоди і розповідає сьогодні, що це найкраща ціна», - додав він.

На переконання голови ВР, газове питання має бути прозорим, щоб кожна людина розуміла формулу ціни на газ для України.

«Я виходжу з того, що Україна не повинна отримати якісь особливі преференції від Російської Федерації, але повинна отримати таку ж ціну, яку отримують європейські країни, з урахуванням того, що ці європейські країни повинні платити удвічі більше за прокачування газу до свого споживача. З урахуванням цього, ціна має бути для України меншою», - сказав Литвин.

Як повідомлялося, Зурабов заявив 4 березня журналістам у Києві, що терміни підписання нової газової угоди між Україною та Росією залежать від термінів оцінки української ГТС. !zn

Читайте також:

Росія підпише нову газову угоду, коли Україна назве ціну своєї ГТС

Ринкова вартість української ГТС складає 61 млрд доларів

Україна і РФ підпишуть газові договори на 8 років

Україна намагається заблокувати будівництво «Південного потоку»

Янукович - Кабміну: модернізація ГТС за підтримки ЄС