Литвин не поведе свою партію на вибори - надто дорого

31 липня 11:36

Народна партія не братиме участь у виборах у зв'язку з їх дорожнечею. «Ви знаєте, що не білборд - то місячна пенсія, що не ролик на телебаченні - то вся бюджетна сфера, місячна зарплата», - прокоментував Литвин вартість проведення передвиборчої агітації для партії.

 

Лідер Народної партії, голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що партія не братиме участі в парламентських виборах у зв'язку з їх дорожнечею, а кандидати від неї будуть висуватися у мажоритарних округах.

«Вибори - це серйозне випробування для партії ... Народна партія потребує реорганізації та оновлення», - сказав Литвин, виступаючи сьогодні на з'їзді партії.

При цьому він підкреслив, що для проведення такої партійної реорганізації потрібно «сповна використати виборчу кампанію», а після виборів реалізувати практичні заходи.

Спікер підкреслив, що буде вдячний своїм однопартійцям за пропозиції, що стосуються реорганізації партійної структури. «Що стосується нашої участі у виборах, шановні колеги, після тривалих дискусій, роздумів, ми прийшли до висновку, що нам потрібно висувати своїх кандидатів у мажоритарних округах. Розумію, і потрібно сказати відверто, що 5% - це складний бар'єр, я взагалі не сприймаю будь-який бар'єр», - сказав Литвин.

Спікер зазначив, що вважає доречним використання «санітарного бар'єру» в 1%, оскільки, якщо кандидат у мажоритарному окрузі набере приблизно 60 тисяч голосів і буде мати депутатський мандат, то партія, що набрала на підтримку мільйон і більше голосів, не зможе бути представлена у парламенті . «Я вам хочу сказати, що ми захопилися роботою і серйозно втратили той момент, коли потрібно було займатися партією», - вважає Литвин.

«Друга проблема - це кошти. Починаючи з грошей, які потрібні для реєстрації (реєстрації кандидатів у депутати від партії у Центральній виборчій комісії - ред.), а особливо для проведення інформаційної кампанії. Ви знаєте, що не білборд - то місячна пенсія, що не ролик на телебаченні - то вся бюджетна сфера, місячна зарплата», - прокоментував Литвин вартість проведення передвиборчої агітації для партії. «Третій фактор - нам зараз, як ніколи, потрібно перевірити рівень нашої підтримки, реальний, саме в округах», - сказав спікер.

Литвин подякував своїм однопартійцям, які погодилися на висунення своїх кандидатур на мажоритарних округах. !zn

Читайте також:

«Батьківщина» спростувала чутки про бунт в лавах опозиції через виборчий список


Оприлюднена перша сотня списку Партії регіонів

Тимошенко очолила партійний список Об'єднаної опозиції

В Україні стартувала парламентська виборча кампанія