Литвин: Мою охорону не посилювали у зв'язку з концентрацією зброї у «певних осіб»

04 листопада 14:07

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив, що його охорону у зв'язку з заявами президента Віктора Януковича про ймовірний напад на органи державної влади, не посилено.

 

"Все як було, так і є - штатно", - сказав В.Литвин журналістам у п'ятницю у Боярці (Київська область).

Він підкреслив, що не вважає, що сьогодні на подібних заявах треба акцентувати увагу. "Треба жити і робити все, щоб не росло озлоблення у суспільстві", - сказав В.Литвин.

Спікер нагадав, що він був на розширеному засіданні уряду в середу і чув, що сказав президент.

"Мова йшла про дещо інше - про те, що відбувається процес концентрації (зброї) не в людей, а у певних осіб відповідних можливостей...", - підкреслив він.

Президент В.Янукович, присутній на засіданні уряду в середу, зазначив, що правоохоронні органи сьогодні дають інформацію про те, що у країні йде скупівля зброї та підготовка до збройних нападів на органи влади. "Мені правоохоронні органи говорять, що зараз йде скупівля зброї та підготовка до збройних нападів на органи державної влади", - сказав В.Янукович.

"Скажіть, будь ласка, люди вже втратили страх і совість? Так хто це організовує? Не ті, кому гірше за всіх живеться. Ті, кому важче - вони мовчать, терплять і чекають", - сказав президент.

Пізніше міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов заявив, що міліція проводить перевірки за фактами наявності у населення незаконної зброї.

Вчора у ЗМІ з'явилася інформація про те, що правоохоронні органи посилили охорону перших осіб у зв'язку із загрозою збройного нападу на представників української влади, про яку на розширеному засіданні Кабміну заявив президент Віктор Янукович. Про це повідомило джерело у спецслужбах.

Як повідомлялося раніше, під час розширеного засідання Кабінету міністрів В.Янукович заявив, що зараз в Україні купується зброя для здійснення нападів на органи влади. В.Янукович сказав, що йому правоохоронні органи передали інформацію про те, що зараз триває закупівля зброї та підготовка до нападів на органи влади.

Нагадаємо, у жовтні з'явилася інформація про зникнення 120 пістолетів Макарова, двох автоматів Калашникова і одного кулемета з Львівського університету внутрішніх справ.

Також після виявлення у вересні серед харківських міліціонерів торговців зброєю начальника міліції Харкова Миколу Фоменка понизили у посаді.