Литва закликала Євросоюз дати "чіткий сигнал" щодо угоди Україна-ЄС

05 лютого 18:15

Уряд Литви запропонував почати створення зони вільної торгівлі Україна – ЄС до офіційного підписання Угоди про асоціацію.

 

Віце-міністр закордонних справ Литви Вітаутас Лешкевичус закликає голів країн Євросоюзу дати Україні чіткий сигнал щодо мети - підписати Угоду про асоціацію, включаючи зону вільної торгівлі.

"Зона вільної торгівлі створить стійкі економічні вигоди, як для ЄС, так і для України. Оскільки ми наближаємося до саміту Східного партнерства в листопаді у Вільнюсі, Україна повинна переконати, що країна робить прогрес, і ЄС повинен говорити не тільки про підписання Угоди про асоціацію, але також повинен почати імплементацію зони вільної торгівлі до ратифікації", - заявив Лешкевичус напередодні засідання Ради ЄС, яке відбудеться 7-8 лютого в Брюсселі.

Лешкевичус підкреслив, що під час переговорів щодо зони вільної торгівлі ЄС повинен гарантувати, що відкриття ринків буде вигідним для всіх країн-членів ЄС і для різних секторів економіки.

Литва буде головувати в ЄС у другій половині 2013 року.

Нагадаємо, 6 лютого в Вільнюс з офіційним візитом прибуде президент України Віктор Янукович. Планується, що під час візиту багато уваги буде приділено запланованій у листопаді в Литві зустрічі членів програми Східного партнерства ЄС. Під час цієї зустрічі у Вільнюсі Україна сподівається підписати угоду з ЄС про зону вільної торгівлі. !zn

Читайте також:

У ЄС нагадали Україні, що членство в Митному союзі відбирає суверенітет

ЄС попередив Україну, що для "прориву" у відносинах часу залишилося мало

Євросоюз підпише асоціацію з Україною після припинення політичних переслідувань

ЄС остаточно зважився на асоціацію з Україною, щоб поставити "геополітичну крапку"