Ліквідація "Нашої України" повністю легітимна, - Бондарчук

02 березня 15:45

Бондарчук пояснив, що в "Нашій Україні" не бачили іншого кроку, як припинити діяльність партії, "залишити її вивіску Віктору Ющенку, а самого Ющенка залишити Януковичу".

 

Партії "Наша Україна" більше немає - рішення 12-го з'їзду про ліквідацію "Нашої України" абсолютно легітимне, заявив голова політради партії Сергій Бондарчук.

Він зазначив, що своїх делегатів на з'їзд направили 18 обласних організацій, що складає дві третини від загального складу обласних організацій "Нашої України". І цими організаціями було ухвалено рішення про проведення з'їзду.

"Тому підстав говорити про те, що він нелегітимний, немає", - підкреслив політик, цитує ЛІГАБізнесІнформ.

"Партія "Наша Україна", на жаль, стала партнером, і партією, яка відпрацьовує, як сателіт, в інтересах Партії регіонів. У зв'язку з тим, що це неможливо, згідно з тією ідеологією, яку несуть партійці і партія Майдану, ми не бачили іншого кроку, як припинити діяльність партії "Наша Україна", залишити вивіску і назву "Наша Україна" Віктору Ющенку, а Віктора Ющенка залишити Віктору Януковичу", - сказав Бондарчук.

Коментуючи інформацію про те, що Мінюст визнав головою політради партії Зиновія Шкутяка, Бондарчук продемонстрував витяг з держреєстру Мін'юсту, згідно з яким, станом на 1 березня 2013 року, головою політради партії є Сергій Бондарчук.

За його словами, 4 березня весь партійний архів буде передано людям, які будуть займатися ліквідацією партії.

Він нагадав, що своїм рішенням з'їзд створив ліквідаційну комісію, яку очолив брат Ющенка Петро Ющенко. До її складу також увійшли Ірина Ванникова, Валентина Руденко, Микола Оніщук, Зиновій Шкутяк, Віра Ульянченко (всі вони - прихильники Віктора Ющенка, і на з'їзді були відсутні).

Відповідаючи на запитання, що він робитиме, якщо обрані сьогодні члени ліквідаційної комісії не будуть виконувати свої обов'язки, Бондарчук сказав: "Я не знаю, що будуть робити Петро Ющенко і Віра Іванівна, більше того, я не знаю, що робив Петро Ющенко до сьогоднішнього дня в партії".

Крім того, Бондарчук ще раз підкреслив, що печатку, прапор і свідоцтво про реєстрацію партії "Наша Україна" буде передано в Музей Помаранчевої революції в Києво-Могилянської академії.

Бондарчук відзначив, що на з'їзді партійці заявляли про необхідність продовжити політичну діяльність. Поки що, не йдеться про створення нової партії, проте "є запит на нову політичну силу".

За його словами, вже створено робочу групу, якій доручено провести переговори з усіма правоцентристськими політичними партіями про подальшу співпрацю і можливості формування нової партії.

Нагадаємо, в "Нашій Україні" стався розкол. Прихильники глави політради партії Сергія Бондарчука 8 лютого виключили Ющенка з партії. При цьому альтернативна політична рада НУ звільнила Бондарчука з посади голови політради партії. Тоді ж було скасовано рішення Київської міської організації щодо виключення Ющенка з лав партії.

Пізніше, 23 лютого, політрада "Нашої України" виключила Бондарчука з партії. На посаду голови політради було обрано Зіновія Шкутяка, який заявив, що збори 2 березня не можуть мати жодного впливу на долю партії, а з'їзд партії "Наша Україна" на чолі з Ющенком пройде 18 травня. !zn

Читайте також:

Ющенко назвав "інтригами нездар" спробу виключити його з "Нашої України"

В помсту за Ющенка, його прихильники звільнили голову політради Бондарчука

Ющенко не зміг провести політрада "Нашої України" через розкол у партії

У "Нашій Україні" визнали, що допомагали регіоналам на парламентських виборах