Лікарі Червоного Хреста відмовилися обстежувати Тимошенко

13 лютого 08:31

Обстеження Тимошенко призначено на понеділок. У ньому візьмуть участь німецькі та канадські фахівці. Червоний Хрест, незважаючи на прохання екс-прем'єра, від участі у консиліумі утримався.

 

Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) відмовилися брати участь у медичному обстеженні екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

«Можна сказати, що ми самі відмовилися від участі у цій програмі. На даний момент створюється враження, що наша присутність буде надлишковою», - розповів виданню «КоммерсантЪ-Украина» представник московського офісу МКЧХ (координує діяльність Червоного Хреста у Росії, Білорусі, Україні, Молдові) Монік Нанхен. Він підкреслив, що українська влада вже проінформована про це рішення.

Як відомо, МКЧХ був єдиною організацією, запрошеною стороною колишнього прем'єра для участі у міжнародному консиліумі, який збереться у Качанівській жіночій виправній колонії з приводу стану здоров'я Тимошенко. Уряди Канади та Німеччини з власної ініціативи запропонували допомогу своїх медичних фахівців, на що Тимошенко відповіла згодою.

«Лікарі з Німеччини - це невролог і фахівець з проблем спини і дисків. З Канади - керівник відділення швидкої допомоги однієї з наших лікарень, дуже хороший діагностик, кардіолог, лікар, який спеціалізується на акушерстві-гінекології і, нарешті, терапевт, який також має практичний досвід у токсикології», - повідомив виконавчий директор Конгресу українців Канади Тарас Залуський.

За інформацією Генеральної прокуратури, група іноземних медиків прибуде в Україну у понеділок. «Генпрокуратура в межах своєї компетенції сприятиме організації обстеження міжнародними та українськими фахівцями Юлії Тимошенко у понеділок, 13 лютого», - йдеться у повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Тимошенко, за словами її захисника Сергія Власенка, відмовиться від обстеження українськими медиками. «Я отримав інформацію про те, що українська сторона намагалася або намагатиметься підписати з іноземними лікарями договір: якщо Юлія Тимошенко допустить до себе тільки іноземних фахівців, щоб вони обов'язково повідомили МОЗ її діагноз, - це розголошення лікарської таємниці», - заявив Власенко. !zn

Читайте також:

Тимошенко не буде подавати прохання про помилування

Тимошенко почала відбувати покарання

Рада знову відмовилася декриміналізувати статтю Тимошенко