Лідерів ЄС закликали під час Євро-2012 вимагати звільнення Тимошенко

07 червня 07:37

Президент Європейської Народної партії закликав лідерів ЄС, чиї команди візьмуть участь у турнірі, використовувати будь-яку публічну можливість, щоб привернути увагу до порушення фундаментальних прав Тимошенко і вимагати негайного звільнення політичних ув'язнених.

 

Європейська Народна партія стурбована тривалим ув'язненням Юлії Тимошенко і закликає лідерів ЄС під час Євро-2012 привернути увагу до порушення фундаментальних прав в Україні. Про це заявив президент Європейської Народної партії Вільфред Мартенс.

«Напередодні чемпіонату з футболу Євро 2012 в Польщі та Україні, політична асамблея Європейської народної партії повторює свою стурбованість щодо тривалого ув'язнення Юлії Тимошенко та репресій проти демократичної опозиції, які тривають в Україні», - підкреслив він, повідомляє прес-служба БЮТ.

Мартенс закликав лідерів ЄС, чиї команди візьмуть участь у турнірі, використовувати «будь-яку публічну можливість, щоб привернути увагу до порушення фундаментальних прав Тимошенко і вимагати негайного звільнення політичних ув'язнених».

«Не кажучи вже про те, що ми не будемо грати в ігри президента Віктора Януковича», - підкреслив він.

Раніше лідери країн ЄС заявили, що не мають наміру відвідувати Євро-2012 через незадовільний стан демократії в Україні. У свою чергу єврокомісар з розширення ЄС і європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив: Євросоюз виключає політичний бойкот Євро-2012.

Разом з тим члени уряду Франції прийняли рішення не їхати в Україну на матчі Євро-2012. !zn

Читайте також:

Про санкції щодо української влади заговорили навіть партнери Партії регіонів у Європарламенті

Європа порадила Україні перестати пояснювати тюремне ув’язнення Тимошенко лише старим кримінальним кодексом

Європарламент призначив спостерігачами за процесами проти Тимошенко двох екс-президентів